Binlerce Zonguldaklı işsiz genç iş beklerken, “Kimi alacağıma ben karar veririm” diyerek eleştirilere kulak tıkayan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, şimdi de teknik kadro için Van Erciş ve Kırıkkale’den transfer yapıyor
Memlekette Adam mı Yok!
Zonguldak Belediye Kültür Merkezine kültür-sanatla alakası olmayan, eşleri arkadaş olan beden eğitimi öğretmeni Armağan Gürgenç’i atayarak tepkileri üzerine çeken Belediye Başkanı Selim Alan, son basın toplantısında bu yönde gelen bir soruya “Belediye Başkanı benim. Kiminle çalışacağıma ben karar veririm” şeklinde cevap vermişti. FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Devrek eski Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kozkondu’yu Zonguldak Belediyesi’ne ısrarla transfer ettiği için AKP Genel Merkezine karşı bir hayli zora giren Alan, şimdi de çok tartışılacak iki görevlendirmeye daha imza armaya hazırlanıyor. 
BEN NE DERSEM O OLUR!
Zabıta Müdürü’nü Adana’dan, Özel Kalem Müdürü’nü Ankara’dan transfer eden Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bugüne kadar yaptığı görevlendirmelerin tamamını liyakate göre değil, parti ve kendisine yakın isimlerden aldığı için sosyal medyada tepki çekiyordu. Eşinin arkadaşlarına iş bulmakla eleştirilen Alan, işe göre adam değil, adama göre iş bulduğu için parti teşkilatıyla da sık sık ters düştü. Şu ana kadar sessiz sedasız 50’ye yakın kadrolu elemanı işe başlatan Alan, şimdi de Van Erciş’ten bilgisayar mühendisi, Kırıkkale’den şehir plancısı getirmeye hazırlanıyor. Zonguldaklı binlerce genç işsiz gezerken hiç bir ilana çıkmaksızın, eş, dost ve siyasi torpille işe adam alan Selim Alan’nın bu tavrı istihdam olmadığı için yaşanan beyin göçüne rağmen kent insanına yapılan bir saygısızlık olarak yorumlanıyor.