Zonguldak Belediyesi 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı kan ağlıyor. Pandemi döneminde 3 ay kapalı olan terminal, üniversite öğrencisinin de şehre gelmeyişiyle iflasın eşiğinden geldi. Birçok esnaf siftah yapmadan günü kapatıyor.

 

Daha önce kiranın yarısını ödemek için Zonguldak Belediyesinden talepte bulunan terminale esnafı, bu talep reddedilince kara kara düşünmeye başlamış. Salgın nedeniyle toplu taşıma araçları ve otobüsleri tercih etmeyen vatandaş nedeniyle terminalde in cin top oynuyor. 7 işyeri sahibi ve yaklaşık 20 yazıhaneci Başkan Selim Alan’dan en azından kiraların yarısının alınması için yeni düzenleme yapmasını istiyor. Halkın Sesi, terminal esnafını dinledi. İşte esnafı görüşleri:


Ömer Kılıç (Hediyelik eşya satıcısı)

Zonguldak Belediyesinden terminal esnafları ve yazıhane sahipler olarak kira indirimi talep ettik. Çünkü pandemi döneminde 3 ay kapalıydık. Ondan sonraki süreçte de terminal yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladı. Üniversitenin yeni eğitim öğretim sezonunda açılmayarak uzaktan eğitim verecek olması işlere son darbeyi vurdu. Siftah yapmadan kapattığımız günler oluyor. Zonguldak Belediyesi 100. Yıl Otobüs Terminalinde hizmet veren 7 dükkan ve yaklaşık 14 yazıhane akşama kadar oturuyoruz. Belediye Başkanından ricamız talebimizi yeniden gözden geçirmesi. Birçok vilayette belediye kiracılarına zamana yayarak ödeme kolaylığı ya da hiç kira almayarak destek veriliyor. Zonguldak terminalinde faaliyet gösteren kiracılar olarak talebimiz kiranın hiç olmazsa yarısını ödemek. Bırak yarısını belediye şu anda bizden hepsini talep ediyor.”

 


Kenan Madan (Berber)

“İş yok güç yok. Kiraları ödeyemiyoruz. Önümüzü göremiyoruz. İş olmadığı için dükkanı bile geç açıyoruz. Belediyenin terminal esnafına kira yardımı konusunda yardımcı olmasını istiyoruz. Böyle giderse bir çok arkadaşımız işsiz kalır. Belediye Başkanı bu sorunu görmezden gelmemeli. Yetkilerden soruna çözüm istiyoruz”




Hasan Karahan(Çay ocağı)

“İş olmadığı için dört adamdan iki adama düştük. Böyle giderse somumuz iyi değil. Kira konusunda talebimizi kabul etmediler. Salgından sonra kiraları tam ödeyelim ama en azından bu işsizlikte yarı yarıya kira ödemek istiyoruz. Bu olumsuzluklar hizmete de yansıyor. Sayın başkan gelip derdimiz dinlerse bize hak verecektir”