Zonguldak Demokrasi Platformundan kınama;

“Teröre Teslim Olmayacağız”

Zonguldak Demokrasi Platformu yazılı bir basın açıklaması yaparak İstanbul’da meydana gelen terör olayını kınadı. Açıklamada şöyle dendi:

28.06.2016 Salı günü gece saat 22.00 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlarda yine bir terör eylemi, yine bir katliam yaşandı.Üç kişi oldukları ifade edilen saldırganlar tarafındanönce sivil halkın üzerine otomatik silahla ateş açmaları ve sonra kendilerini patlatmaları sonucunda, ilk belirlemelere göre 36 kişinin hayatını kaybettiği, 16’sı ağır olmak üzere 147 yaralının bulunduğu bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Halkımıza büyük acılar yaşatan hain saldırıda yitirdiğimiz yurttaşlarımızı saygı ile anıyor ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye, ne yazık ki, son bir yıldan bu yana katliamlar ülkesi haline getirilmiştir. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki bu sonuncu olay, bir yıl içinde yaşadığımız onuncu toplu katliamdır. Ülkemizi karanlık bir girdaba sokanlarla bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor ve lanetliyoruz.

Teröre teslim olmadık, olmayacağız. Ülkemize ve halkımıza yaşatılan ölümlere alışmayacağız ve kabullenmeyeceğiz.

Yaşam hakkına kast eden insanlık suçu tüm saldırıları kınıyor; dünyada ve özellikle bölge coğrafyasında kaygıyla izlediğimiz terör, şiddet, çatışma ve savaş süreçlerinin; toplumsal birlikteliği güçlendirecek barışçıl ve akılcı politikalar yoluyla aşılabileceği umudu ve inancımızı; “yaşamın ve barışın” yanında açık tavır aldığımızı vurguluyoruz.