Madenci Anıtı önünde yaptıkları açıklamada teröre tepki gösteren Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığı;

“Terörün kökünün kazınması için atılacak bütün adımların destekçisiyiz”

Saadet Partisi Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Madenci Anıtı önünde yapılan açıklamada İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısına ve Halep yaşanan katliamlara tepki gösterildi.

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Eyüp Can Çiçek tarafından yapılan açıklamada, “Saadet Partisi olarak bu ülke ve coğrafya da  terörün kökünün kazınması için atılacak bütün adımlara, yaklaşımlara yürekten destek olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. İnanıyoruz ki 1000 yıldır Anadolu coğrafyasında kardeşçe yaşamayı şiar edinmiş bu millet , bundan sonra ki süreçte  birliğimize, dirliğimize zeval getirmeden yaşamaya devam edecektir.” denildi.

YAŞANAN TERÖR OLAYLARI BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

Yaşanan terör olaylarının birbirinden bağımsız olarak düşünülmeyeceğini söyleyen Çiçek, “44 ocağa ateş düşüren ,78 milyon yüreği yakan, huzurumuzu,birliğimizi bozmak isteyen küresel ve bölgesel şer odaklarının  İslam coğrafyası üzerinde ki oyunları bilinmelidir ki bir bütün halindedir.  Tarihte ki hiçbir olayı birbirinden bağımsız düşünemeyeceğimiz gibi Sultanahmet, Ankara, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve son olarakta Beşiktaş'ta  patlatılan bombaların Filistin,Irak,Doğu Türkistan ve Halep'te yaşananlardan bağımsız düşünülemeyeceği açıktır. Bugün Türkiye ve diğer  İslam ülkelerinin  karşılaştığı  sorunlar, Yaşanılan kafa karışıklıklarının sonucudur. Aslında hastalıkta , reçetesi de biliniyor. PKK, DAEŞ, PYD ve  YPG’nin  varlık sebepleri  ve bunlara destek veren perde arkası terör destekçileri  bilinmekte. Bu kadar bilinen gerçeklere rağmen hala çözümü o yapılarla veya örgütlerin arkasında ki ülkelerle birlikte aramak nasıl bir mantıktır,izah etmekte ve anlamakta zorlanıyoruz.” dedi.

“ORTADOĞU’YU DİPSİZ BİR KUYU HALİNE GETİRDİLER”

Emperyalizmin Ortadoğu’yu dipsiz kuyu haline getirdiğini ifade eden Çiçek son olarak şunları söyledi: “‘Cennette ekmek var mı?’ diyen mazlum çocukların yaşadığı Halep , bugün şarjörünün Siyonizm tarafından  doldurulduğu silahlarla zulüm altındadır.  Çevremiz böylesine istikrarsızlaştırılınca bunun olumsuz sonuçlarını bizde doğrudan hissetmeye başladık. Bugün 4 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz ülkemizde yaşamak zorunda kaldıysa bu sürecin psikolojik ve sosyolojik etkileri zaman içinde daha fazla hissedilecektir.  Ortadoğu'yu dipsiz bir kuyu haline getiren ırkçı emperyalizm her geçen gün bu ve buna benzer oyunlarını İslam  coğrafyası sessiz kaldıkça oynamaya devam edecektir. Ortadoğu'da yaşanan olayların çözümü Brüksel ,Washington, Moskova'da aranmamalıdır. Türkiye Bölgede ki sorunları çözebilecek tecrübeye ve güce sahiptir.Etnik ve mezhepsel farklılıkların  hiçbir şekilde öne çıkarılmasına  fırsat vermeden, şefkatle ve sabırla toplumun her kesimine dokunan bir çağrıya ihtiyaç vardır.Türkiye'nin gerçekten yeni bir başlangıca ,yeni bir stratejiye ihtiyacı vardır. lanetlemelerin  ve kınamaların fayda vermediği anlaşılmış , bu söylemlerden ileriye giderek bölgede Türkiye'nin fiili olarak harekete geçmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Aykut KARA