Türkiye Gençlik Birliği 19 Mayıs’ta tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da meydanlara çıkmaya hazırlanıyor. “19 Mayıs’ta Milli Mücadele Ruhuyla Meydanlara” çağrısında bulunan Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak İl Başkanlığı vatandaşları 19 Mayıs’ta yapacakları yürüyüşe katılmaya davet etti

Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda “19 Mayıs’ta Milli Mücadele Ruhuyla Meydanlara” sloganıyla yürüyecek. 19 Mayıs Cuma Günü Saat 17.00’de İstasyon Meydanı’nda başlayacak olan yürüyüş Madenci Anıtı’nda sona erecek. Yürüyüşün ardından Kordon Boyunda 300 metrelik Türk Bayrağı açılarak Mustafa Kemal Atatürk’e saygı zinciri oluşturulacak. Vatandaşlara yürüyüşe katılma davetinde bulunan TGB “Bu 19 Mayıs’ta tüm vatansever gençleri ve Türk milletini milli mücadele ruhuyla meydanlara çıkmaya, ay yıldızlı bayrağımızla vatan cephesinde görev almaya davet ediyoruz.” diyerek şöyle çağrıda bulundu:

98 YILDIR DEĞİŞMEYEN SAFLAŞMA

Dün İngiliz emperyalizminin rolünü bugün ABD aldı. Türk Ordusu ve Türk Milleti yine vatan mevziisinde. Amerikan emperyalizmi; FETÖ’sünden PKK/PYD’sine, IŞID’ine kadar tüm terör örgütleriyle yurdumuza saldırıyor. Bombalarla şehirlerimizin, insanlarımızın geleceğini karartıyor. Darbe girişimleriyle egemenliğimize müdahale etmeye çalışıyor. NATO’su AB’si yaptırımlarıyla iç işlerimize karışıyor. Emperyalizmin artık açıktan yaptığı bu alçakça saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri; gözünü kırpmadan yurtta ve sınır ötesinde operasyonlarını sürdürüyor. Bölücü ve gerici terörü eziyor. Suriye’nin kuzeyinde Amerikancı koridora müdahale ediyor. Sincar’da PKK kamplarını yok ediyor.

İNCİRLİK’E EL KONULSUN!

Ordumuzun başarıları sonrasında Amerika güney sınırımızda tanklarının namlularını Türkiye’ye çevirdi. PYD’ye ağır silah yardımı kararı aldı. Mehmetçik savaşırken İncirlik Üssü Amerikan eşkıyalarına peşkeş çekilemez. Bugün vatanseverliğin öncelikli görevi İncirlik Üssü’nün Mehmetçiğin emrine verilmesi ve Amerika’nın defedilmesidir. Türk gençliği bütün yurtta bu eşkıya yatağının kapatılması için ayağa kalkmıştır ve bu işin peşini bırakmayacaktır.

ATATÜRK GENÇLİĞİNİN GÜNLERİ GELDİ

Karamsarlık ve umutsuzluk geride kalmıştır. Bizler, Mustafa Kemal’in “bütün ümidim” dediği gençlik olarak görev başındayız. FETÖ’sünden PKK’sına emperyalizmin bütün bölücü ve gerici unsurlarına karşı savaş açtık. Onların conileri varsa bizim Mehmetçiğimiz var. Onların terör aygıtları varsa bizim göğsünü bombalara siper eden Fethi Sekinlerimiz var. Bu 19 Mayıs’ta tüm vatansever gençleri ve Türk milletini milli mücadele ruhuyla meydanlara çıkmaya, ay yıldızlı bayrağımızla vatan cephesinde görev almaya davet ediyoruz.(Haber/Yasemin Sarı)