Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından yapılan açıklamada İstanbul ve Midyat’taki terör saldırıları kınanarak, “Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” denildi.
Açıklamada, Midyat saldırısı sonrası görev başındaki gazetecilerin darp edilmesi de protesto edildi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın konu ile ilgili açıklaması şöyle denildi:
“Hain terörün adeta açık hedefi haline gelen ülkemizde, ne yazık ki, son iki gün içinde üst üste can yakıcı saldırılar yaşanmıştır. Her iki saldırıda güvenlik güçlerimizden ve sivil halkımızdan acı kayıplar olmuş, halkımızın yüreği bir defa daha yanmıştır. İçten ve dıştan çok yönlü bir terör tehdidi altında bulunan ve uluslararası boyutlu bir stratejik planın uygulanmakta olduğu ülkemiz üzerinde kara bulutların dolaştığı açıktır. Bu planı boşa çıkarmak, hain terör karşısında teslim olmamak, birlik beraberlik içerisinde tüm oyunları bozmak, tek vatan bildiğimiz ülkemizin bekası açısından elzemdir. Her iki saldırıyı, bundan öncekilerle birlikte şiddetle kınıyoruz. Bu isli, sisli ve puslu ortamda maalesef en büyük zararı yine gazeteciler görüyor. Özellikle Güneydoğu’da görev yapan meslektaşlarımız, her an ölümle burun buruna olmanın çok ciddi tehlikesini yaşıyor. Bu yetmezmiş gibi gazeteciler, sanki terörün sebeplerinden biriymiş gibi itilip kakılıp, dövülüp, acımasızca darp ediliyorlar. Nitekim Mardin’in Midyat ilçesindeki bombalı saldırıdan sonra olay yerinde görev yapan gazeteciler, bölgedeki bir grubun saldırısına hedef olmuş, meslektaşlarımız, Mahmut Bozaslan, Hatice Kamer ve Sertaç Kayar aldıkları darbelerle yaralanarak hastaneye kaldırılmışlardır. Olaylar bununla da kalmamış, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Veysi İpek, meslektaşlarının durumunu öğrenmek için gittiği hastane çıkışında Bozaslan, Kamer ve Kayar ile birlikte güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kalmışlardır. Veysi İpek’in burnunun kırıldığı, diğer gazetecilerinde çeşitli yerlerinden yaralandığı çirkin saldırının, Ak Parti ilçe başkanının da aralarında bulunduğu bir grubun tahrikiyle gelişmesi ise ayrıca manidar bir olaydır. TGF olarak meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gazetecileri hedef gösterenleri de, siyasi kimliği ne olursa olsun şiddetle kınıyoruz. TGF olarak olayın takipçisi olacağımızı kamu oyuna duyuruyoruz.’’