Başbakan Binali Yıldırım’a kadar ulaşıp yıkımı durduran TIR Parkı esnafı Çengelköy Yıldırım Bayezid Camii İmam-Hatibi Mustafa Demirkan’ı geçemedi…

THE İMAM!

Zonguldak’ta yer seçimi ve gerekliliği tartışılan bin 500 kişilik sembol camii için ilk kepçe dün duruldu. TIR Parkı bekleme yeri ile karayolları asfalt silosunun olduğu bölgeye yapımı düşünülen devasa cami için tahliye kararı verilen yaklaşık 70 esnaf karara tepki gösterdi. Bölgede bulunan restaurant, sigortacı, aracı kurum, tercümanlık bürosu sahipleri, Cuma günü AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar aracılığıyla Başbakan Binali Yıldırım’a kadar ulaştıklarını belirterek, “Cuma günü Başbakanımız Binali Yıldırım, Sayın Valimiz Ali Kaban’ı telefonla arayarak yıkımı bekletmelerini istedi. Ancak Pazartesi sabah geldiğimizde polis ve iş makineleri biran öne boşaltmamızı istediler. Başbakanımızı ikna ettik, bir imamı geçemedik” dediler.

ERDOĞAN’IN  A TAKIMI’NDAKİ İMAM

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Çengelköy Yıldırım Bayezid Camii İmam-Hatibi Mustafa Demirkan geçtiğimiz yıl Zonguldak’a gelmiş, Hayvanat Bahçesi bölgesi ve TIR Parkı’nda incelemelerde bulunmuş, nihai olarak sembol caminin TIR Parkı’na yapılmasına karar vermişti. Mustafa Demirkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fikir danıştığı, düşüncelerini önemsediği, A Takımı kadrosunda bulunuyordu. Demirkan, geçtiğimi yıl Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nce düzenlenen bir seminere de konuşmacı olarak katılmıştı.

TRAFİK FELÇ OLUR

Öte yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Ro-Ro seferlerinin aksamaması için TIR Parkı’nda bulunan konteynırları lavuar alanındaki kulelerin dibine yerleştirmeyi kararlaştırdı. TIR Parkı esnafı ise konteynırların taşınmasının çok büyük sorun olmayacağını ancak park alanının camiye tahsis edilmesinin liman trafiğini felç edeceğini belirterek, “Rusya ile Türkiye ilişkilerinin düzelmesi ile Eylül veya Ekim aylarında yeni gemi seferlerinin başlamasını umuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yoğunluk nedeniyle yollara park etmek zorunda kalan yüzlerce TIR’ı anımsayacak olursak, şehir giriş ve çıkışlarında çok ciddi aksamalar bekliyoruz. Bu yoğunluk Zonguldaklıları da yakından etkileyecek” dediler. (Umut ERSES)