AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın çekilme kararının başkahramanı Selim Alan ve ekibi gösteriliyor...

TİLKİ SÜRÜSÜ PUSUDA!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Genel Merkeze çağrılıp aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler AKP Merkez İlçe Başkanlığına çevrildi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile yaptığı görüşme sonrasında “ılımlı” bir açıklama yaparak herkesi şaşırtan Mustafa Çağlayan’dan boşalan koltuğa gözünü diken Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve siyasi partnerleri yönetimi ele geçirmek için kolları sıvadı. Alan ve ekibinin hedefinde önce yeni İlçe başkanını tayin etmek, ardından İl Başkanı Zeki Tosun’u devirmek var.

GENEL MERKEZE ŞİKAYET ETTİ

Belediye Başkan adaylığı gündeme gelmeden yerel medya üzerinden AKP İl ve Merkez İlçe yönetimlerine savaş açan ve kamuoyunda “Yeniçeri İsyanı” olarak anılan Selim Alan’ın başını çektiği ekip, her fırsatta AKP Genel Merkezine giderek bu yönetimlerle çalışmak istemediğini dile getirdi. Yaklaşık 6 aydır hiç görüşmeyen Selim Alan ve Mustafa Çağlayan arasındaki kriz partiyi karpuz gibi ikiye böldü. Teşkilatın tepkisine rağmen 3 Zonguldak Milletvekili Alan’dan yana tavır alınca Çağlayan çekilmek zorunda kaldı. Başkan Selim Alan, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk gün seçin boyunca gece gündüz çalışarak kazanmasında büyük etkisi olan Çağlayan’a iltifatlar yağdırmıştı.

İHALECİLERE, ÇANTACILARA GÜN DOĞDU

Özellikle Selim Alan başkanlığındaki Zonguldak Belediyesi’ne paravan şirketler aracılığıyla el altından ihalesiz “doğrudan temin” yöntemiyle iş alan “çantacı” ekibi, bazı medya kuruluşlarını kullanarak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı hedef almıştı. Öncelikli olarak Merkez ilçe yönetimini ele geçirmek isteyen “Tilki Sürüsü!” kendilerine yakın bir kişiyi ilçe başkanı yapıp kamudaki ihaleleri almayı planlıyor. Genel Merkezin dikkatle izlediği “çantacılar” ile ilgili nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.