TMMOB Zonguldak Kadın Komisyonu tarafından Şehit Madenci Ailelerine Sevgi ve Dayanışma Günü adı altında bir kahvaltı etkinliği düzenlendi.
Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokalinde düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir TMMOB Zonguldak İKK’ya bağlı Oda başkanları, çok sayıda kadın üye meslektaşımız ve diğer odalardan kadın mühendisler ve şehit madenci aileleri katıldı.
Etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten bir basın açıklaması yapan Nazmiye Uzun İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerinin alınmasının gerekliliği ve İş Sağlığı ve Güvenliğinin önemine değindi. Uzun, yaptığı açıklamada "TMMOB Zonguldak il Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak; Uluslar arası toplumca Sevgililer Günü olarak kabul gören 14 Şubat günlerini farklı bir konsepte yaşamak ve yaşatmak genç yaşta hayatlarını iş kazalarında kaybeden maden şehitlerimizin gölgede kalan hayatları yani eşleri, anne, babalar ve çocuklarına destek olmak üzere için Sevgi ve Dayanışma günü olarak kutluyoruz. Gelenekselleşen 14 Şubat "Sevgi ve Dayanışma” günü kahvaltılarımız da ülkemizde yaşanan iş kazalarına dikkat çekmeyi, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin çalışma hayatinin her alanında yaygınlaştırılma yönünde kamuoyu oluşturmayı amaçladık. Bizler tüm 14 Şubatlarda; gerek işverenlerin işçi sağlığına ve Güvenliği konularına yeterli özeni göstermeleri, ilimizde meydana gelen kazalarında hayatlarını kaybeden çalışanlarımızın ailelerine destek olmayı, tüm çalışanların özellikle madencilik iş kolunda çalışanların insan onuruna koşullarda çalışmasa gerektiği noktasında ki taleplerimizi yayınlıyoruz. Ancak ülkemizde ve çevre komşu ülkelerde yaşanan savaş ve terör olaylarıyla yaşadığımız katliamlar içimizi daha da çok En fazla barışa, birlik ve beraberliğe gereksinim duyduğumuz bu günlerde her şekilde hayatını kaybetmiş tüm yurt evlatları için sabır ve metanet ile yaralılara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.