TOKİ toplum sağlığını hiçe mi sayıyor
TOKİ, Çaycuma şantiyesinin kanalizasyonunu, tüm ilçeye içme suyu veren keson kuyunun hemen yanına akıtarak toplum sağlığını tehdit ediyor

Çaycuma’nın Karamusa Köyü’nde, Filyos Irmağı’nın kenarında, TOKİ’nin, geçtiğimiz yıl başlattığı 380 konutluk inşaat, yüklenici firmanın her türlü atığı etrafa gelişigüzel atması sonucu, toplum sağlığını tehdit edecek boyutta kirlilik yaratıyor. İçinde membran, polistren gibi yalıtım malzemesi parçaları, poliüretan köpük tüpleri gibi kimyasal madde içeren inşaat atıklarını ırmak boyuna gelişigüzel yayıp, üstünü kapatarak gizlemeye çalışan yüklenici firma, 100’den fazla işçinin kaldığı barakaların kanalizasyonunu da kontrolsüz şekilde Filyos Irmağı’na bırakıyor.  

KANALİZASYON KİRLİLİĞİ ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜLEBİLİYOR
Kanalizasyon deşarj noktasının, Çaycuma Belediyesine ait 3 No’lu keson kuyunun 20-25 metre yakınında olması, kirli suyun, sızma yoluyla şehir şebeke suyuna karışma ihtimalini doğuruyor.  Kuyunun tüm Çaycuma’ya su verdiği, dolayısıyla kentin tamamının pissu tehdidi ile karşı karşıya olduğu anlaşılıyor.  Irmağa fütursuzca bırakılan kanalizasyon suyundaki kirlilik çıplak gözle de görülebiliyor.

50-60 BİN METREKÜP HAFRİYAT DA ALINMIŞ
Halkın Sesi’ne ulaşan görüntülere göre yüklenici firmanın inşaat alanının hemen kenarındaki sahadan, 50-60 bin metreküp çakıl aldığı da anlaşılıyor. Yapımı üstlenen Arslanlar İnşaat Teks. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Çankaya Toplu Konut Hafr. Müh. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığının, inşaat alanının hemen yanında, küçük çaplı bir gölet oluşturacak boyutta çukur oluşturan hafriyatı almak için Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvurup, başvurmadığı da bilinmiyor. Daha önce inşaatı ruhsat alınmadığı gerekçesiyle mühürleyeceğini söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın, halk sağlığını tehdit eden bu durum karşısında ne yapacağı merak ediliyor.