Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Türkiye Taş Kömürü Kurumunda memur olarak çalışan Necla Sağlam’ın, Zonguldak’ta evinde boğazı kesilerek vahşice öldürülmesine tepki gösterdi.
Tonbul yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta Türkiye Taş Kömürü Kurumunda çalışan Necla Sağlam’ın vahşice bir cinayette öldürülmesini Enerji Bir-Sen camiasını derinden sarstığını ve yaraladığını belirtti. Tonbul, açıklamasında şöyle dedi:
“Sendikamız üyesi Necla Sağlam’ın vahşice bir cinayete kurban gitmesi, ülkemiz ve milletimizin yarınlarıyla ilgili çaba ve kaygıları bulunan Enerji Bir-Sen camiasını derinden üzmüştür. Hayatının baharındaki genç kardeşimizi hayattan koparanları lanetliyorum. Bu cinayet, bir an önce aydınlatılmalı, olayın faili veya failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Devletin ilgili kurumları, son yıllarda artış gösteren kadına şiddet içeren saldırganlığa karşı caydırıcı yasal önlemler almalı ve şiddet uygulaması muhtemel kişi ve grupları etkisizleştirici, bunlara karşı kadını koruyucu yasal ve idari mekanizmalar kurulmalıdır. Cinayete kurban giden Necla Sağlam kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."