Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, yerel yönetim bütçesinin şeffaf ve israftan uzak olması gerektiğinin altını çizdi.

Yerel yönetim bütçesinin gözlerden uzak, demokratik kitle örgütlerinin bile görüşüne başvurmadan yapıldığını savunan Topaloğlu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Yerel yönetim bütçemiz gözlerden uzak, Demokratik kitle örgütlerinin bile görüşüne başvurmadan yapılmaktadır. Bütçe, Halktan toplanan paranın halkın isteği doğrultusunda kullanmak ve halkın taleplerini karşılamak için kullanılmasıdır. Bu bağlamda bütçe hazırlığı için başta kent konseyi (Zonguldak'ta var mı ) ve diğer sivil toplumla görüşmeler yapılması gerekirken, Biz yaptık oldu anlayışıyla halktan kaçırılarak bütçe yapılmaktadır.

SUYA KESİNLİKLE ZAM YAPILMAMALIDIR

Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bütçe Harcamaları gelir ve giderleri kamuoyuna açıklanmalıdır.

Vatandaşa yük getirecek bir bütçe yapmaktan kaçınılmalıdır.

Genel giderler ve hizmet giderleri ve kalemleri tek tek anlaşılabilir bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır.

Kiralık hizmet araçları ne kadar hangi hizmetler için kiralanmakta halka açıklanmalıdır. Suya kesinlikle zam yapılmamalıdır. Zor durumda olan esnafımıza ek yük getirilmemeli bazı noktalarda esnafımız desteklenmelidir. İşsizliğin kol gezdiği ilimizde işsizliği azaltacak projeler hayata geçirilerek işsizliğe çözüm aranmalıdır.

Çevre ve doğayı koruyacak projeler yapılmalı desteklenmelidir. Bütçe halka açık hesap verilebilir olmalıdır. Biz, Yeşil Sol parti olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

(Haber Merkezi)