Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir basın açıklaması yaparak Ramazan ayında yapılacak olan zamları eleştirdi.

Topaloğlu şöyle dedi:

"Ramazan ayı başlamak üzere, Tüketicilerimiz çoğu yarından sonra oruç tutacak, Her ramazanda öncesinde vatandaşın temel gıda ihtiyaçlarına zam yapıldığını biliyoruz.

Esnafımıza, Ticaret erbabımıza sesleniyoruz. Bu çıkarcı anlayıştan vazgeçiniz. Tüm dünyayı saran salgın ülkemizi de olumsuz etkilemektedir. Birçok vatandaş işini ve gelirini kaybetmiştir. Tüm bunları göz önüne alarak aşırı keyfi zamlardan kaçınılmalıdır. Virüs bahanesiyle birçok ürüne keyfi zamlar yapılmaktadır. Bu keyfi zamları asla kabul etmiyoruz. İnsanlarımızın dini inançlarını suiistimal ederek aşırı zam yapanları şiddetle kınıyoruz.

Geçtiğimiz bu zorlu süreçte toplumsal dayanışmayı yükseltmeli kardeşlik duyguları içinde bu zorlu sürecin üstesinden gelmeliyiz.

Denetim kurumları denetimlerini sıkılaştırmalı fırsatçılara izin vermemelidir.

Tüketicilerimiz, Aşrı Tüketimden kaçınmalı. Gereğinden fazla ürün satın almamalıdır. Şu bilinmeli aşırı alışveriş birçok insanın ürün bulmasını zorlaştırır ve o ürünlerin fiyatlarının yükselmesine neden olur. Başka vatandaşlarında ihtiyaçlarını gözeterek bir tüketim alışkanlığı edinelim.

Alışverişi son güne bırakmayalım, Bu esnada sosyal mesafeye dikkat edelim.

Hep birlikte dayanışma içerisinde güzel bir ramazan ayı geçirelim."

(Haber merkezi)