Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, ekonomik ve sosyal sorunların Zonguldak’ta intihar vakalarını patlattığın savunarak, “Bu intihar ve girişimlerinden ülkeyi yönetenler sorumludur” dedi.

İntiharlardaki artışın araştırılmasını ve kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Başkan Topaloğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Gün geçmiyor ki ilimizde bir intihar Vakası yada girişimi haberi olmasın. Ülkemizde uygulanan yanlış politikalar sonucunda gençlerimiz başta olmak üzere insanlarımız ümitsizliğe kapılarak kendi yaşamlarına son veriyorlar. Bu ve benzeri olaylar ne yazık ki kentimizde sıklıkla yaşanmaya başladı. Oran açısından intihar vakalarının çok yaşanan kentler içerisindeyiz. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir.

Konunun Üniversitemizin ve diğer ilgili kurumlar tarafından etraflıca araştırılarak, İntihar nedenleri ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Bugünlerde yaşanan ve çoğunlukla ekonomik açıdan sıkıntıya giren insanların bu intihar ve girişimlerinden ülkeyi yönetenler sorumludur. Yanlış ekonomik politikalardan vaz geçilmeli toplum gerek sosyal olarak gerekse de Ekonomik olarak desteklenmelidir.”