Tüketici Hakları Derneği başkanı Ali Topaloğlu dernek merkezinden yazılı bir açıklama yaparak belediyeyi ve belediye meclisini topa tuttu. Topaloğlu açıklamasında şunları söyledi:

Kentimiz artık yaşanamaz hale gelmiştir. Bir yandan çevre kirliliği, Bir yandan Görüntü kirliliği ve En önemlisi son günlerde kentin her yerinde ortaya çıkan ve gürültü kirliliğine yol açan bina yıkımları. Evet bu duruma Kim dur diyecek.

Zonguldak Belediyesi imar suçu işlemekte Vali ve diğer yöneticiler seyretmekte, Odalar suskun kent ranta teslim edilmiştir. Zonguldak Belediyesi hukuki olarak var. Fiilen yok durumundadır.

Başta valimiz olmak üzere yetkilere sesleniyoruz. Artık başınızı kuma sokmaktan vazgeçin kentin sokaklarını mahallerini dolaşın kentin merdivenlerini bir görün, nasıl bir kentte yaşıyoruz ki trafik lambaları yanmıyor. Bazı mahallelere  otobüs çalışmıyor. Halk dolmuşçuların insafına bırakılıyor. Akşam saatlerinde özellikle soğuksu semtinde trafik allak bullak oluyor. Biz öneriyoruz sayın Vali ve Belediye Başkanımız birlikte bir dolaşsınlar. Halkın sorunlarını kentin sorunlarını yerinde incelesinler ve dinlesinler.

Zonguldak belediyesinin görevi rant yaratmak ve birilerinin karlarına  kar katmak ve Zonguldak'ı yaşanmaz hale getirmek olmuştur. Ne acıdır ki belediye meclisi tamamen görev yapamaz halde her şeyi seyretmekte ve önüne gelen her kararı onamaktadır. Belediye şuanda fiilen seçilmişlerin  dışında yönetilmektedir. Yerel yönetim aklını başına almalı ve kenti bu kötü durumundan kurtarmalıdır.