AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutladı.

Ulupınar, yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi.

“21 Ekim 1860 yılında yayın hayatına başlayan Tercüman-ı Ahval Türk Basınının ilk özel gazetesi olması münasebetiyle, bu tarih Türk basınında Gazeteciler Bayramı olarak benimsenmiştir.

Gazetecilik mesleğini herkesin ifa edemeyeceği aşikardır. Çünkü gazetecinin zaman ve mekan kavramı yoktur. Haftanın yedi günü yirmi dört saat çalışmak zorundadır. Mesleği icra ederken her türlü zorlukla mücadele etmek durumundadır.

Gazeteci, yaptığı haber ve yayınlarla toplumu aydınlatan, ona yön verendir. Bu görevi sırasında ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak toplumun doğru haber alması sorumluluğunun bilincinde dürüst ve ahlaklı olmalıdır.

Türk basınının bu sorumluk bilincini taşıdığını en yakın zaman olarak 15 Temmuz’ da idrak ettik. Milletle birlik ve beraberlik içinde hareket eden basınımız şer odaklarının hain emellerini gerçekleştirmelerine izin vermedi. Bu vesileyle milletim adına şahsım olarak bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu duygularla ülke içinde ve dışında sadece haber alma ve verme bilinciyle her türlü şartta görev yapan gazetecilerimizin 21 Ekim Gazeteciler Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.