Kavşak Rezaletinde Emniyet ve Belediye fikir ayrılığına düştü... Emniyet Müdürü, “Biz Belediyeyi bir yıl önce uyarmıştık” dedi... 

Turanlı, Topu Taca Attı!
Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun süren inşaatı olarak tarihe geçmeye aday olan Uğur Mumcu Kavşağı’nda yaşanan kaosa tepkiler çığ gibi büyüyor... Neredeyse 5 aydır bitirilemeyen kavşak projesinin trafik akışını düzenlemek yerine daha da karmaşık hale getirdiğini düşünen vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi’ne ateş püskürüyor. Ancak, dün tepkiler üzerine sosyal medyadan bir açıklama yapan Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı, kendilerine gelen görüş ve önerileri yetkililere bir yıl önce ilettiklerine dikkat çekerek topu taca attı.
PROJENİN SAHiBİ EMNİYET!
Açıklamasında kavşak projesinin ana fikrinin kendilerine ait olduğunu ifade eden Turanlı, şunları söyledi:
“Uğur Mumcu kavşağında yapılan düzenlemede; minibüs/midibüs duraklarındaki park, hareket noktası, giriş ve çıkış düzenlemesinin planı ile ilgili şifahen sorulan görüş ve önerilerimiz (2017 yılı son çeyreğinde yani yaklaşık bir yıl önce) ilgililerine yine şifahen bildirilmiştir. Zonguldak merkezdeki trafik düzeniyle ilgili ferahlatıcı olacağına inandığımız ve uzman kuruluşça çizilen kavşağın anafikrine uygun olarak sözkonusu yerdeki durakların “TEK YÖNDEN GİRİŞLİ” ve “TEK YÖNDEN ÇIKIŞLI” olması konusu tarafımızca önerilen ve elzem olduğu düşünülen plandır. Bu düşüncemiz aynı zamanda görüşümüzü soran ve bizlere danışan minibüs durakları yetkilileriyle de paylaşılmıştır. Düzenleme ve imalat/inşaat faaliyeti ilgili bu hususta başkaca bir görüşümüz ve önerimiz yoktur”