Belediye diye meclis üyelerinin yakınlarının işe alınmasını doğru bulmadığını söylemişti, ancak belediye kadroları Selim Alan ve eşinin yakınlarıyla doldurulmuş...


Bu ne perhiz...
Bu ne lahana Turşusu!

Geçtiğimiz hafta makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında,
Belediye meclis üyesi Sinan Toprak’ın damadını işe alacağı yönünde çıkan haberleri yalanlayan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, ‘’AK Partili Meclis üyesi Sinan Toprak’ın yakınını işe sokması söz konusu değil. Buna müsaade etmeyiz, konuşulması bile doğru değil’’ diyerek meclis üyelerinin birinci dereceden yakınlarının işe alınmasının doğru olmadığını söylemişti. Ancak Selim Alan’ın, eşinin yakın arkadaşını, AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in  yeğeni ve AKP İl Genel Meclisi üyesi Sebahattin Gülay’ın oğlunu, AKP Meclis üyesi olan Gökhan Çüteli’nin ablasının oğlu, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu’nun yeğenini, yakın bir okul arkadaşını ve daha bir çok ismi yakın çevresinden almasına rağmen böyle bir açıklama yapmasına bir anlam verilemedi. 

ATARKEN “ADALET”, ALIRKEN YANDAŞ!
Seçimlerden bir hafta sonra eski başkan Muharrem Akdemir tarafından işe alınan 20 personeli belediye çalışanlarının akrabası olduğu için işten atan Selim Alan’ın şuanda kadar yakın çevresi ve meclis üyelerinin akrabası olan yaklaşık 40 kişiyi kadroya alması, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” şeklinde yorumlanıyor. Selim Alan, yıl sonuna kadar seçimlerde söz verdiği onlarca kişiyi işe almaya hazırlanıyor. Hiç bir ilana çıkmaksızın, hiç bir liyakat aranmaksızın Zonguldak Belediyesine  alınan yakın akrabalar işsiz gençleri çileden çıkartıyor. 
‘’KAÇAK YAPILARA MÜSAADE ETMEYİZ’’ DEDİ AMA...
Aynı basın toplantısında, ‘’Kaçak yapıya göz yumma durumum olmaz. Kim olursa olsun gerekeni yapın talimatı verilir. Yasaya uygun olmayan yapılara sert bir şekilde gerekeni yapıyoruz‘’  şeklinde cevap veren Selim Alan, bırakın kaçağa göz yummamayı, yerel gazetelerin haber yaptığı kaçak inşaatlara bile göz yumuyor. Halkın Sesi’nin ısrarla gündeme getirdiği kaçak binalar tüm hızıyla devam ederken, yıkım kararı olan binalar ise olduğu gibi duruyor. Halkın Sesi, dün şehir merkezinde devam eden kaçak inşaatları görüntüledi. Görüntüler, Selim Alan’ı yalanlarken yıkım kararlarının neden uygulanmadığı merak ediliyor.