Zonguldak’ta uzun yıllar görev yapan İl Emniyet Müdürü İdris Pala’nın ABD’de yaşayan torunu Kenan Pala, “En iyi genç gönüllüler” ödülüne yayık görüldü. 13 yaşındaki Pala Amerika’da yaşayan evsizlere yaptığı yardımlardan ötürü aldığı binlerce dolarlık ödülü ise yardım kuruluşlarına bağışladı.

Yaklaşık 31 bin genç arasından seçilen 18 yaşındaki Meghana Reddy ve 13 yaşındaki Kenan Pala en iyi iki gençlik gönüllü seçilirken, Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nde düzenlenen törenle ödüllerini Olimpiyat tarihinin en fazla madalya alan rekortmen yüzücü Michael Phelps’dan aldılar. Ülkenin dört bir yanından 31 binden fazla genç gönüllüden oluşan bir alanda seçilen Meghana ve Kenan, her biri 5 bin ABD Doları kişisel ödül, oyulmuş altın madalyonlar, okullar için kristal kupalar ve The Prudential'dan 5.000 $ bağış ile birlikte Ulusal Honoree unvanı aldılar. Genç yetenekler, ayrıca Olimpiyat altın madalya Michael Phelps'ten kişisel tebriklerin yanı sıra 1.000 dolar ödül aldı.

Evsiz ve sokakta yaşayan vatandaşlara yaptıkları gönüllü destekleriyle bu büyük ödüle layık görülen 13 yaşındaki Kenan Pala’yı Halkın Sesi olarak kutluyoruz.