Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek olan, darbe girişimine karşı Aziz Türk Milletinin gösterdiği şanlı direniş ve Milli İradeye sahip çıktığı 15 Temmuz tarihinin yıl dönümü etkinliklerine Zonguldak Halkını Davet eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Şanlı direnişi yeniden yaşatacaklarını, darbe girişimini unutturmayacaklarını söyledi.

Zeki Tosun parti merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “11 Temmuz 2017 Salı (bugün) günü saat 11.30 da Gazipaşa Caddesinde (Emral Çarşısı Yanı) bulunan Güzel Sanatlar Galerisi sergi salonunda 15 Temmuz direnişini anlatan Fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirilecek,

Öğle Namazına Müteakip, Acılık Hz. Ali Camiinde Şehitlerimizin ruhları ve aziz hatıraları için Mevlid-i Şerif okutulup akabinde ikramda bulunulacak,

Mevlid merasiminin ardından Şehitlik ziyaret edilerek Aziz Şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak ve dualar edilecektir.

11 Temmuz 2017 Salı (bugün) gerçekleştirilecek etkinliklere Tüm Halkımızı davet ederek, Milli İradeye bir kez daha sahip çıkmaya çağırıyorum.”

15 Temmuz’da da etkinlik var

FETÖ Terör Örgütünün, ülkenin birliğine, bütünlüğüne, demokrasisine, Milletin egemenliğine ve hukukun üstünlüğüne karşı gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişinin yıldönümü olan 15 Temmuz Cumartesi günü, Yüce Türk Milletinin Tarihe altın harflerle yazılan şanlı direnişinin yeniden yaşatılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak halkını anma ve Milli İradeye sahip çıkma etkinliklerine davet etti.

Parti merkezinden yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz’ un Hainliğe, kalleşliğe ve ihanete karşı yeniden direniş mücadelesinin verilmesi, Milli İradenin yeniden direnişle şahlanması, Türk Milletinin, Devletinin birliğine, bütünlüğüne, Bekasına, Demokrasisine ve Milli İradeye yeniden sahip çıkmasının ortaya koymasının başlangıcı, Tarihin sayfalarında altın harflerle yerini alması olduğunu dile getiren Zeki Tosun, şunları söyledi;

“15 Temmuz halkımızın ve Milletimizin yeniden dirilişi olmuştur. Yüce Türk milleti Tarihimizin önemli direnişlerinden birini bu tarihte hain FETÖ darbe teşebbüsüne karşı göstermiş, hain bu darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın kararlı duruşu milletimizin feraset ve basireti ile önlenmiştir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milli iradesine, demokrasisine, kardeşliğine ve dünya liderliğine karşı vurulmak istenen bu hain darbe girişimine karşı Yüce Türk Milleti Darbecilerin ele geçirdiği uçaklarına, tanklarına ve ağı silahlarına karşı kanıyla, canıyla büyük bir direniş ile, 250 şehit ve binlerce gazi vererek, Milli İradenin ve Türk Halkının gücünü tüm dünyaya göstermiştir.

İşte bu nedenle 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmak, 15 Temmuz Şehit ve gazilerimizi bir kez daha anmak ve 15 Temmuz direniş ruhunu canlı tutmak amacıyla sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bir dizi etkinlikler düzenlenmiştir.

15 Temmuz ruhunu yeniden yaşayabilmek ve Milli İrade azmini dost ve düşmana yeniden hatırlatmak için Yıldönümü etkinliklerinde yeniden nöbet tutup, yapılan hain saldırılara karşı kararlılığımızı, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacağız.

Yeni bir tarihin yazıldığı, 15 Temmuz direnişinin yeniden yaşatılacağı ve İlimizde de düzenlenecek olan bu etkinliğe, tüm siyasi parti temsilcilerimizi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini ve Zonguldak halkını alana davet ediyoruz.”