TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. Son derece samimi bir ortamda yapılan görüşmede, yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, eşgüdümün sağlanması için iletişim içinde olmanın önemine değinildi.

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türksoy, Baş Danışmanlar Erkan İnce, Ufuk Hacıahmetoğlu, TPAO Kurumsal Uzmanı Sinem Gül, TPAO Özel Kalem Müdürü Hülya Akın, TPAO Destek Hizmetleri Başkanı Volkan Kanter ve TPAO Güvenlik Koordinatörü Ekrem Akdağ’la birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. Başkan Kantarcı’nın Çaycuma’yı tanıtan ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren bir sunum da yaptığı görüşme son derece samimi ortamda geçti. Projeden en çok etkilenecek yerleşim biriminin Çaycuma olacağını söyleyen Genel Müdür Bilgin belediyenin çalışmalarından çok etkilendiğini, duydukları ve gördüklerinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bu ziyaretleri daha sık yapıp bölgeyi başta belediyeler olmak üzere tüm paydaşlarla birlikte planlayacaklarını da söyleyen Bilgin, tüm çalışmaların şeffaflık içinde sürdürüleceğini ifade ederken, TPAO’nun 30-40 yıl Zonguldak’ta kalacağını da söyledi.

ÇAYCUMA GELECEĞE HAZIR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kantarcı, kendilerinin Çaycuma’yı tanıtmak amacıyla TPAO’yu ziyaret edip yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermeyi düşünürken sayın genel müdürün nezaket gösterip Çaycuma Belediyesini ziyaret ettiğini ifade ederek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeler dolayısıyla olabilecek hızlı nüfus hareketlerine karşı Çaycuma’yı hazırladıklarını da söyleyen Başkan Kantarcı, “Şu anda kendi nüfusumuzun iki katını, hiçbir şekilde gecekondulaşmaya mahal vermeden yerleştirebilecek planlamaları yaptık. Çaycuma geleceğe hazır” dedi. Filyos Vadisi’nin ekolojik değerlerinin korunmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Kantarcı, Genel Müdür Melih Han Bilgin’in bu konudaki hassasiyetinin kendisini çok mutlu ettiğini de anlattı.

KARŞILIKLI PLAKET SUNULDU

Başkan Kantarcı ziyaretin anısına Kadıoğlu mozaiklerinin figürlerinden oluşan bir plaket sunarken, Genel Müdür Melih Han Bilgin de, Başkan Kantarcı’ya Kanuni sondaj gemisinin cam bir maketi ile Karadeniz’deki Tuna 1 kuyusunun anısına yaptırılan bir plaketi armağan etti.