Alkollü araç kullanırken yakalandığı halde özel aracını kullanırken ikinci kez yakalanan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yine alkollü olarak yaptığı iki ayrı kazada iki kişinin ölümüne sebep olmuş

TRAFİK CANAVARI DEĞİL 
ALKOLLÜ SERİ KATİL!

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın 1 ay önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin alınmasından sonra yeniden alkollü ve ehliyetsiz olarak araç kullandığı görüntülerinin ortaya çıkması nedeniyle Akbıyık’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Öte yandan yaklaşık 1 ay önce alkollü olarak araç kullandığı için 6 ay ehliyetine el konulan Akbıyık’ın Halkın Sesi’nde ehliyetsiz araç kullanırken yayınlanan görüntülerini ihbar kabul eden Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi, Akbıyık’ın MOBESE görüntülerine ulaşarak yasal işlem başlattı. Akbıyık, ikinci kez ehliyetsiz araç kullandığı için bu kez 2 yıl ehliyetine el konulacak. 
SABIKA KAYDI KABARIK
Yaklaşık 16 yıldır Zonguldak Gazeteciler Derneği Başkanlığı yapan Derya Akbıyık’ın daha önce de ayrı ayrı kazalarda alkollü bir şekilde aracıyla iki kişinin ölümüne sebebiyet verdiği öğrenildi. İlk kazasını Asma Taksi önünde yaparak gurbetçi bir vatandaşın çocuğuna çarparak yaşamına son veren Derya Akbıyık, 1993 yılında ise Çaycuma TSO eski Başkanı Rıfat Sarsık’ın eşine çarparak öldürmüştü. Akbıyık, o kazada da alkolüydü.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini hala sürdürmekte olan Derya Akbıyık gazeteci meslektaşlarından da büyük tepki aldı.
Dün yerel Kanal Z televizyonunda program yapımcısı olan Murat Altay, Günün Manşetleri programında Derya Akbıyık’ı istifaya davet ederken, “Koltuğu makamı olan insanların topluma örnek olmaları gerekir. Rol model olmaları gerekir. Alkollü araç kullanırken iki kişinin ölümüne sebebiyet verildiği zaten biliniyor. Sizin saygınlığınız nerede? Sizde vicdan olsa, alkollü araç kullanırken iki kişinin ölümüne sebebiyet verdikten sonra bir daha alkollü araç kullanmazdınız. Derhal bulunduğunuz makamdan istifa edin. O makamın saygınlığını kaybetmesine neden olmayın” dedi.