Başbakan Binali Yıldırım’ın Genel Maden İşçileri Sendikasına yaptığı ziyaretten sızan ilk bilgilere göre TTK’nin geleceğine oluşturulacak özel bir komisyon karar verecek. Başbakan Yıldırım dün geldiği Zonguldak’ta MHP ve GMİS’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Basın mensuplarının alınmadığı görüşmelerde konuşulanlar yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başladı.

 GÖRÜŞMEYİ TÜRK-İŞ’İN AKP TEMSİLCİSİ OLARAK TANINAN ERGİN ATALAY SAĞLADI

Halkın Sesi’nin ulaştığı bilgilere göre Başbakan’ın GMİS ziyaretine Türk-İş Genel Sekreteri Ergün Atalay aracılık yaptı. Türk-İş yönetimindeki “AKP temsilcisi” olarak tanınan Atalay’ın da hazır bulunduğu görüşmeye, GMİS genel merkez yöneticilerinin yanı sıra AKP Zonguldak milletvekilleri ile il yöneticileri de katıldı. TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş kurumun içinde bulunduğu duruma ilişkin bir brifing verirken, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, işçi açığını yarattığı sorunları dile getirdi ve TTK’ye işçi alınmasını istedi. Yöre milletvekillerinin de görüşlerini açıklamasının ardından, Başbakan Yıldırım, bir komisyon kurularak durumun incelenmesi için yetkililere talimat verdi.

 GMİS VE MHP’DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

 Öte yandan Başbakan’ın sürpriz ziyaretler yaptığı GMİS ve MHP’den açıklama bekleniyor. GMİS’in bir yazılı açıklama yapacağı, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın bugün saat 16.00’da kamuoyuna açıklama yapacağı öğrenildi.