Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yürütülen “Üzülmez Kentsel Yenileme Projesi” için proje içerisinde yer alan TTK’ya ait 350 lojman 1 ay sonra yıkılacak. TOKİ ve TTK ortak projesi olarak sürdürülen Zonguldak Merkez Üzülmez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

TOKİ maliye bakanlığından daha önce gecekondu önleme bölgesi olarak ilan edilen arsanın devri için onay aldı. Proje alanının TOKİ mülkiyetine geçmesi ile ilgili işlem için Zonguldak Tapu Müdürlüğü’ne gerekli yazı gönderildi. Tapunun TOKİ'ye devrinin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

Yine proje alanı içerisindeki TTK mülkiyetindeki arsalarda önümüzdeki günlerde TOKİ'ye devredilecek. TOKİ projesinin 2 etapta gerçekleştirileceği öğrenildi. İlk etap sınırları TOKİ tarafından belirlenmiş durumda. İlk etap sınırları içerisinde yer alan vatandaşlara ise 1 ay içerisinde evleri boşaltmaları ile ilgili tebligatların gelmesi bekleniyor. TOKİ aynı zamanda TTK'dan da ilk etap içerisinde yer alan lojmanlarını boşaltmasını istediği öğrenildi.  İlk etapta yaklaşık bin 500 civarında konut üretimi yapılacak. Hak sahibi olanlara teklif edilen ve anlaşma yapılan konutlar ilk etap tamamlandığında hepsine teslim edilecek. Proje alanı içerisinde yaklaşık 30.000 metre kare rekreasyon, spor tesis alanı ve sosyal tesis alanı yer alacak.

Haber: Nermin AKKAYA