170 yıllık mazisiyle Türkiye’de kömür madenciliğinin lokomotifi olan TTK, madenciliğe kattığı değerlere bir yenisini ekliyor. Yıllardır önemli işlere imza atan TTK, Türkiye madenciliğinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesi ve belgelendirilmesini hedefliyor. 
 
TTK madencilik alanında, oluşturulan eğitim ocağında ve kuruluşların kendi ocaklarında sağlanan eğitimler gibi faaliyetlerle, hem kültür hem de eğitim alanında başarılı çalışmalar yürütüyor. 
 
Uzun yıllardır tartışılan maden sektöründe çalışan çalışanların yetkinliği TTK tarafından yapılan çalışmalar ile geliştirilecek ve bu kişiler oluşturulan mesleki yeterlilik ve sistemikapsamında akreditasyon kuralları çerçevesinde belgelendirilecek. Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikasının (KAMU-İŞ) öncülüğünde Kurumumuzun da desteği ile hazırlanan ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler için başta yer altı madenciliği olmak üzere sisteminin kurulması madenciliğin geliştirilmesi açısından önem arz ediyor. TTK tarafından verilen eğitimler maden çalışanlarının yetkinliğini artıracak hem de çalışanlara yine TTK tarafından mesleki yeterlilik belgesi verilecektir.
 
TTK yine KAMU-İŞ desteği ile kuruluşu çalışmalarına hızla başladı. Çalışmalar kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ön yetkilendirme protokolü imzalanmış, sistemin yürütülmesi için gerekli personel eğitimlerine başladı.  Bu çerçevede düzenlenen TS EN ISO IEC 17024:2012 standardı ve Mesleki Yeterlilik Sistemi eğitimleri tamamlanarak katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
 
TS EN ISO IEC 17024:2012 standardı ve Mesleki Yeterlilik Sistemi eğitimleri tamamlanarak, katılımcılara sertifikaları takdim edildi.