“Zonguldak’ın Gururu TTK Tahlisiye Ekibi BEÜ Öğrencileriyle Buluşuyor” adlı söyleşi gerçekleştirildi. 
BEÜ Mühendislik Fakültesi tarafından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa TTK tahlisiye ekibinin yanı sıra İş Sağlığı, Güvenliği Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Sarıalioğlu, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
Sarıalioğlu, burada yaptığı konuşmada, TTK tahlisiye ekibinin sadece kent değil, Türkiye için çok değerli olduğunu söyledi. Ekibin son 10 yılda ülkenin sayılı yeraltı iş kazalarında ve doğal afetlerdeki çalışmalarda yer aldığını vurgulayan Sarıalioğlu, "Tahlisiyeci olabilmek için mutlak suretle yer altında çalışmanız gerekiyor. Şu anda Türkiye'de tahlisiyeci olabilmek için bir yönetmelik yok. Tamamen bizim TTK'nin kendi iç yönergesine tabi. Bu çalışmaları hem TTK'de hem de Türkiye genelinde yapıyoruz. Yılda 3 bine yakın tahlisiyeci yetiştiriyoruz" diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı programda tahlisiye ekipleri Van Depremi’nin yanı sıra Soma ve Ermenek maden kazaları ile geçen yıl İstanbul’daki kuyuya düşen “kuyu” ismi verilen köpeğin kurtarılması çalışmaları hakkındaki anılarını anlattılar. Programın ardından tahlisiye ekibine çeşitli hediyeler takdim edildi.