Türkiye Gençlik Vakfı  Zonguldak İl Temsilciliği ve TÜGVA Bülent Ecevit Üniversitesi teşkilatı üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi önünde bir araya gelen Türkiye Gençlik Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği ve TÜGVA Üniversite teşkilatı ellerinde Türk bayrakları ile Afrin’de yürütülen operasyona destek olduklarını gösterdiler.

Burada grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Batuhan Kan Yılmaz, “Bu operasyonun amacı, Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK/YPG yönetimini bertaraf etmek, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamı ve bu tecrübeleri, Afrin bölgesine aktarmak ve mazlumların sesine kulak vererek onları merhametle kucaklamaktır. Afrin'de artık barışın hakim ve olmasını isteyen yerel halk, harekata destek vermektedir. Afrin’de işimizin olmadığını düşünenler, Batı'nın tepkisinden korkanlar şunu bilmelidirler ki; eski Türkiye artık yok. Kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken batının onayını değil milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin’de YPG/PYD gibi türevlerinin alfabede harf bırakmadığı terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan masum halkı koruma adına yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun Zeytin Dalı Harekatını bir an önce sağ salim zaferle tamamlamasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Türkiye sadece sınırdaki PKK terörünü bertaraf etmek için de değil aynı zamanda terör örgütü baskısı altındaki Afrinde hayatı normale döndürmek ve gerekli altyapıyı kurmak için de harekat düzenliyor. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde icra edilmektedir. Afrin'de barışı, huzuru ve adaleti tesis etmek için hain güruha karşı kanının son damlasına kadar savaşan askerlerimize, hain terör örgütüne karşı verdikleri birlik ve beraberlik mücadelesinde muvaffakiyetlerinin devamını diliyoruz. Ve bu uğurda Şehadete yürümüş Mehmetçiklerimizin şefaatlerine nail olabilme arzusu içerisinde, ölmediklerine ve şu anda aramızda olduklarına iman ederek emanetlerine ve geride bıraktıkları mübarek vatan toprağına, son nefesimize ve kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımıza dair bir kez daha ant içiyor ve bu yeminimize Şehidlerimizin ruhaniyetini Şahid tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere: 'Biz, vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimize bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz. Bunun için Arakan’daki, Irak'taki, Balkanlar'daki, Kafkaslar'daki, Kuzey Afrika'daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Afrin’de zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız. 'Ya Rab ordumuzu muzaffer eyle. Bileklerinden gücü, yüreklerinden imanı alıkoyma. Şehitlerimizin şehadetini kabul eyle mertebelerini âli eyle. Seferi bize zaferi sana ait bildik,  arkasızların arkası olarak sana güvendik, yardımını ve merhametini Mehmetçiğimizin üzerinden esirgeme. Allah'ın selamı üzerinize olsun" dedi. 

Türkiye Gençlik Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği ve TÜGVA Bülent Ecevit Üniversitesi teşkilatı basın açıklamasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonuna katılan Mehmetçik için dua etti.