TÜİK’in asgari ücretlerle ilgili açıkladığı rakamları eleştiren Topaloğlu;

“TÜİK DALGA GEÇİYOR”

Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu,  TÜİK’in açıkladığı rakamlarla asgari ücretlilerle dalga geçildiğini söyledi.

TÜİK yönetiminin derhal görevden çekilmesi gerektiğini savunan Topaloğlu, “Bu rakamları açıklayanlara soruyoruz: Sizde hiç vicdan yok mu? Bu rakamlarla oynayarak milyonlarca emeklinin ve emekçinin hakkını gasp ediyorsunuz” dedi.

Siyasi iktidarın sözde bağımsız kuruluş olan TÜİK ile vatandaşı soyduğunu belirten Topaloğlu, “TÜİK Asgari ücret tespit komisyonuna geçen yıla göre değişim oranını  %5.3 olarak belirtmiştir. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Bu halkın aklıyla dalga geçmektedir. TÜİK açıklamalarla vatandaşı hayal kırıklığına uğratmaktadır.

BU ÜLKEDE KAÇ TÜİK VAR,  VATANDAŞ HANGİNE İNANACAK!

2018 'den 2019'a yeniden değerlendirme oranını %23.73 olarak belirten TÜİK’ imi, 2019 Enflasyonunu her türlü alavereye rağmen %10 olarak açıklayan TÜİK'imi? Yoksa yoksula zam vermemek için 2018'den 2019'a gıda da değişim oranını %5,3 gösteren TÜİK 'imi? Hangisine inanalım, hangisi yalan söylüyor. TÜİK Yönetimi görevini derhal bırakmalı, uluslararası bağımsız kuruluşlar aracılığıyla yeniden tespit yapılmalıdır. Emeklilerin maaşları bu kurulun açıklayacağı rakamlara göre artırılmalıdır.

SENDİKALAR SESSİZ KALMAMALI

Siyasi iktidar, bu basit Ali Cengiz oyunlarını bırakarak günün şartlarına uygun gerçek anlamda halkın ihtiyaçlarını karşılayacak bir asgari ücret tespit edilmelidir. Sendikalar bu duruma sessiz kalmamalı demokratik tepkilerini ortaya koymalıdır. En basit şekilde hiç biri yapılamıyorsa kamunun uyguladığı yeniden değerlendirme oranı olan %23.73 baz alınarak asgari ücrete zam yapılmalıdır. Emekli zamları bu rakamlar baz alınarak Temmuz ayında verilen kısım çıkılarak hesaplanmalıdır. Siyasi iktidar elini vatandaşın cebinden çekmelidir” dedi.