Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref DEMİRTAŞ 69 Ambarları Mevkiinde yapılacak olan TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü hizmet binası hakkında açıklama yaptı. Valilik basın bürosu kanalıyla yapılan açıklama şöyle:

Çınartepe Mahallesi  69 Ambarları mevkiinde yapılacak olan Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü hizmet binası, sürekli artış gösteren iş hacmine bağlı olarak artan personel sayımıza cevap verecek şekilde ve vatandaşımızın kamu hizmetine erişimine elverişli olacak biçimde planlanmıştır.

Yaklaşık 3 700 m2 lik kapalı alana sahip olacak hizmet binasında çalışma ofislerinin yanı sıra eğitim ve toplantı salonu, veri araştırma merkezi ile         açık-kapalı otopark ve azami oranda yeşil alan bulunacaktır. 

TÜİK Bölge Müdürlüğü hizmet binasının dış görünüşü Kurum Başkanlığımız tarafından belirlenmiş olup Selçuklu mimarisinden izler taşımaktadır. Açık ofis tarzında dizayn edilecek olan çalışma odalarının Bölge Müdürlüğümüz birimlerinin ihtiyacına cevap verecek nitelikte olması planlanmıştır. 

Hizmet binası projesi için Kurum Başkanlığımızca ödenek aktarılmış olup Uygulama Projesi ihalesinin yapılıp onaylanmasına müteakip yapım ihalesi gerçekleştirilerek hizmet binası inşasına başlanacaktır. 

TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğümüze ve Zonguldak İlimize yakışan bir hizmet binası sağlanmasına katkıda bulunan başta Sayın Valimiz Ali KABAN olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.