Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Mimarlar Odası Temsilcisi Turhan Demirtaş, Vali’nin tüyü bitmedik yetimlerin hakkını yedirmemesi istendi

“AKDEMİR VE ŞANAL BASIN ÖNÜNDE YÜZLEŞSİNLER

Zonguldak Belediye Meclis üyesi Turan Demirtaş, dün yazılı bir açıklama yaprak Belediye Meclisindeki kafa-kol ilişkilerinin ve kişisel beklentilerin meclisin soruşturma görevini de engellediğini söyledi. Demirtaş, Akdemir ve Şanal’ın karşılıklı bir TV programında ya da basın toplantısında yüzleşmelerini istedi.

“BELEDİYE ACABA NİÇİN VAR, NE İŞ YAPAR?”

“Muharrem Akdemir’in, ‘çikolatayı iade etti, görevden aldım’ dediği Şenol Şanal’ın çarpıcı açıklamalarından anlaşılıyor ki; bu belediye; sanıldığı gibi gibi halka hizmet için değil de, Muharrem Akdemir ve yandaşlarının çıkarlarını kollamak, işlerini kotarmak için varmış.”

“KARDEMİR OLAYI KARANLIKTA KALMASIN, AÇIKLANSIN”

"Kardemir’in hepimize yaşattığı, çevre ve hava kirliliği dolayısıyla belediyeye ödeyeceği 1,5 milyon lirayı (eski birimle 1,5 trilyon lirayı), Belediye Başkanı 380 bin liralık iş makinesiyle kapatmış. Resmi kanaldan belediyenin kasasına girecek parayla, bunun gibi 4 tane iş makinesi alınacakken, 1 tane ile işi kapatması, ‘acaba Akdemir kendine bazı hediyeler almış olabilir mi?’ gibi söylentilere neden oluyor. Zira aradaki fark 1 milyon liradan fazla. (eski birimle 1 trilyon liradan fazla). Her türlü iddia ve söylentiye açık, çok büyük para…  Gerçeğin ortaya çıkması için Akdemir ve Şanal’ın, birlikte yapacakları basın toplantısıyla veya TV açık oturumuyla, bunu kamuoyuna açıklamaları, sorulara cevap vermeleri gerekiyor. Gerçekler ortaya çıkmadıkça, iddia ve söylentiler daha da inandırıcı oluyor.”

“BELEDİYENİN PARALARI NEREYE GİTMİŞ OLABİLİR?”

“Belediyeden aldığım bilgilere göre, geçen yıl, tatil günleri hariç kasaya her gün giren ortalama 410 bin Lira (eski birimle her gün 410 milyar lira) gereksiz, keyfi işlere harcandı.  Zonguldak’ın önemli hiç bir sorunu çözülmedi. Israrlarımıza rağmen; Kentsel dönüşüm yapılmadı, Trafik, Otopark sorunu çözülmedi.  Kamulaştırma yapılıp yeni meydanlar, caddeler, bulvarlar açılmadı. Heykelden, çiçekten, resim göstermekten, reklam yapmaktan, bahane üretmekten, yapılanı söküp tekrar yapmaktan, olmadı tekrar söküp tekrar yapmaktan başka bir şey yok?  Belediyenin 1 yıllık geliri olan104 milyon lirası  (eski birimle 109 trilyon lirası) nereye gitti? Uzunkum-Zonguldak arasındaki 3 bin 450 metre uzunluğundaki  4 adet tünelin 73 milyon liraya ihalesine bakınca, Belediyenin; 104 milyon liralık, sadece bir yıldaki geliriyle bile Zonguldak’ta çok büyük işler yapması  gerekirdi diyorum. Bir de yapılanlara bakınca ‘acaba para nerede, nereye gitmiş olabilir?’ diye düşünüyorum. Zonguldak’a çok yazık oluyor.”

“BELEDİYE ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR, EN REZALET DÖNEMİNİ YAŞIYOR”

“Belediye; çok kötü yönetiliyor, son 62 yılın, en rezil dönemini yaşıyor. Yönetim zafiyeti var. Disiplin yok, ciddiyet yok, ilke yok, heyecan yok, hedef yok, ufuk yok, plan-program yok. Kurallara, kanunlara uymak yok, şeffaflık yok. İşler, ‘saldım çayıra, Mevla kayıra’ yürüyor.”

“BELEDİYE MECLİSİ’NİN GÖREVİ”

“Bu rezalete son vermek, yönetime hesap sormak, belediyeyi düzeltecek önlemler ve kararlar almak, uygulatmak, denetlemek;  belediye meclis üyelerin asli görevi. Ancak; çeşitli hesaplar, kişisel beklentiler, kafa-kol ilişkileri maalesef bunu engelliyor.”

“SAYIN VALİMİZİN; GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARACAKLARI İNANCINDAYIM”

Sayın Valimizin; sahte gülücüklere kanmayacağına, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kollayacağına inanıyorum. Belediyede olanları bir de Şenol Şanal’dan dinlemelerini arzu ve arz ediyorum. “