TÜRK EĞİTİM SEN MHP’NİN ARKA BAHÇESİ Mİ?

Türk Eğitim Sen Zonguldak İl Temsilcilisi Şahin Ören’in Zonguldak MHP il teşkilatı kongresine göndermiş olduğu çelenk tartışma konusu oldu‘’Kongremiz Hayırlı Olsun’’ mesajının yer aldığı çelengi görenler tarafsız olması gereken bir sendikanın açık açık taraf olmasının etik olmadığını beyan ettiler. Zaman zaman sıra dışı açıklamaları ile gündeme gelen Türk Eğitim Sen Zonguldak İl Temsilcisi Şahin Ören 31 Mart yerel seçimlerinde de partizanca söylemlerde bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti.

 

MHP Zonguldak İl Teşkilatının Pazar günü AlaborinaRestaurant’da gerçekleştirmiş olduğu kongreye Türk Eğitim Sen’in göndermiş olduğu çelenk damga vurdu.Türk Eğitim Sen Zonguldak İl Temsilciliği’nin göndermiş olduğu çelenkte yer alan ‘’Kongremiz Hayırlı Olsun’’ mesajı sendikaya üye olan bazı çevreler tarafından da hoş karşılanmadı. Farklı görüşten kişilerinde üye olduğu Türk Eğitim Sen’inkongreye göndermiş olduğu çelenkte ‘’Kongremiz Hayırlı Olsun’’ mesajı ile sendikanın MHP’nin arka bahçesi konumunda olduğu iddialarını güçlendirmiş oldu.

ÖREN: BİZİM TARAFIMIZ BELLİDİR, BİZİM TARAFIMIZ AYAN’IN TARAFIDIR

31 Mart yerel seçimlerinde de partizanca söylemlerde bulunan Şahin Ören MHP heyetinin sendikayıziyaretinde yapmış olduğu açıklamada “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Kamu-sen için partiden öte bir şeydir. Bir partiyi anlat deseniz belki birkaç cümle ile anlatabilirler size. Ama bana MHP derseniz 5 bin şehit derim, Başbuğ derim, Fırat derim, bin yıllık tarih derim, 30 Ağustos derim, andımız derim, Türk derim, Türkçe derim, Nihal Atsız derim.Derim de derim. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi bir partinin ötesinde vatan sevdasıyla tutuşan, ölüme giderken bozkurt yapıp 12 Eylül sarmalında sandalyesini tekmeleyerek ölüme gidenlerin yoludur.  Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi’ni bu bağlamda Kamu-Sen değerlendirir. Türkiye Kamu-Sen’in de yolu Türklerin yolu, Türkçülüğün yolu ve bu anlamda kamuda çalışan insanların ilah-Kelimatullah noktasında ve bizim ideallerimizi devletimize sunma noktasındaki bir yoldur. Bunun için bir çınarın dallarıdır Kamu-Sen ile Milliyetçi Hareket Partisi. Bu anlamda hedef birliğimiz vardır. Turan birliğimiz vardır, gönül birliğimiz vardır. Onun için sayın başkanımız ve il yönetimi bir gönül köprüsü kurmuştur. Önümüzde önemli bir süreç var. Şunu net olarak söylüyorum. Bizim rahat ettiğimiz yer Milliyetçi Hareket Partisi bunun ötesi yok. Bugün Sayın Başkanımız Zonguldak’ta çok güzel bir hava estirdi. Bundan dolayı da çok memnunuz. Bu havanın daha çok artması lazım. Bizim tarafımız bellidir, bizim tarafımız Ayan’ın tarafıdır. İnşallah bu şekilde çiçeklerle Belediye Başkanlığı makamında da karşılamak isteriz Sayın başkanımızı. Allah yar ve yardımcısı olsun Sayın başkanımıza, inşallah başarırsınız, inşallah başarırız. Kamu-Sen üzerine düşeni yapacaktır” diyerek sendika olarak açık açık taraf olmuştu.