İzmir'de amansız kanser hastalığına yenik düşen GMİS Genel sekreteri Hüseyin Kolçak'ın vefat haberinin yankıları sürüyor. TTK Kozlu Müessesesindeki törene katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay maden işçisinin acısını paylaştı.

Kolçak'ın acı haberi ise mesai arkadaşları ve kenti üzüntüye boğdu. Toplumun her kesimi tarafından sevilen Hüseyin Kolçak'ın cenazesi dün Zonguldak'a getirilmişti. TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze töreninde yapılan duaların ardından cenaze namazı kılındı. Törene Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu, maden işçileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, cenaze töreninde Hüseyin Kolçak'ın eşi, anne ve babası ile kızına taziyede bulundu. Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Atalay, "İyi bir madenciydi, iyi bir Zonguldaklıydı. İyi bir Türk-İş'liydi. Benim de dostum, arkadaşımdı. Maden işçisini can-ı gönülden seven iyi bir madenciydi. Söylenecek başka bir şey yok. Allah makamını cennet yapsın. Ölen tüm madencilerimizin de mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.