Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara yazılı bir basın açıklaması yaptı. Sendika merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında Kara şunları söyledi:

Türk Sağlık-Sen Zonguldak şubesi olarak çalışanların sorunları çözmek için gösterdiğimiz mücadelede zaferler kazanmaya ve mağduriyetleri sonlandırmaya devam ediyoruz. Son olarak Üniversite Hastanemizde Şube Başkan Yardımcımız Mustafa Çelik ve Üniversite hastane temsilcilerimiz yoğun çabaları ile başlattığımız hukuki bir mücadeleyi daha kazandık.

Zonguldak Bülent Ecevit Hastanesi Kan Merkezinde görevli laborant üyemizin için mesai saati içinde özellik arz eden riskli birimdeki çalışmaları ile mesai dışında da özellik arz eden birimlerden olan acil serviste tuttuğu nöbetler karşılığında ödenen döner sermaye ek ödemesinin riskli birim katsayısından verilmesi için başvuruda bulunmuştuk.

Hastane idaresinin söz konusu başvuruyu reddetmesinin ardından Zonguldak İdare Mahkemesine dava açmıştık. Davanın ret edilmesinin ardından mahkeme kararına itiraz etmiştik.

İtirazı görüşen Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi verdiği kararda Laborantın asıl biriminin kan merkezi olduğu fakat çalışma koşulları itibariyle acil servis gibi riskli birimlere de hizmet verdiğinin anlaşıldığına vurgu yaptı. Bu nedenle riskli birim olarak kabul edilen servislere o birimde çalışmasa dahi nöbet tutmak ve başka bir yolla hizmet eden personellere hizmet ettikleri süreler için riskli birim katsayısından ödeme yapılması gerektiğine dikkat çekerek aksi işlemlerin hukuka uygun olmadığına hükmetti.

Mahkeme yerel mahkemenin kararının bozulmasına, red işleminin de iptaline karar verdi. Üyemizin tazminat talebini de karşılanmasına hükmetti.

Bu kararın Kan Merkezinde çalışanlara ve Kan merkezi ile benzer nitelikteki birimlerde görev yapan riskli birimlere kısmi süreli de olsa hizmet veren arkadaşlarımız için hayırlı olsun diyoruz.

Biz hakkı savunmaya, mağduriyetleri gidermek için mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü kazananların hep mücadele edenler olduğu iyi biliyoruz.

Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum.