Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Türkali Köyündeki Oğuz Turistik Tesisleri yerli ve yabancı turistlerin adeta akınına uğradı. 
Zonguldak’ın önde gelen İş insanlarından Hasan Yaman tarafından yıllardır işletilen Oğuz Türkali Turistik Tesisleri özellikle Ankaralı vatandaşlar ile yabacı turistlerin tatil merkezi oldu. 
Karadeniz’in incisi Zonguldak’ın deniz suyu tahlil değerleri bakımından da en temiz suyuna sahip olan Türkali Köyünde ki sahilde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı konuklarını apart otelde ağırlayan Hasan Yaman ilk defa bu bayram yüzde yüz doluluk oranına ulaştıklarını söyledi. Yaman, Zonguldak’ın turizmde gelişmesi için kendilerinin üzerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını kaydederek, Yazları olduğu gibi kış mevsiminde de İlimizin turizm merkezi olması için çabalamamız gerekiyor diye konuştu. 
Karadeniz’e has tüm balık çeşitleriyle ünlü restorana sahip  Oğuz Türkali Turistik Tesislerinde organik ürünlerden oluşan kahvaltı çeşitleri ve yöresel ev yemekleri de konuklarda büyük beğeni topluyor.