Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Zonguldak Şubesi Çağdaş Gençlik Kolu’nun düzenlediği “Türkan Saylan’dan Öğrendiklerimiz” konulu toplantı 3 Mart 2018 Cumartesi günü Zonguldak Maden Mühendisleri Lokali’nde yapılacak.

Prof.Dr. Ayşe Yüksel’in konuşmacı olarak katılacağı toplantıya tüm Zonguldak halkı davet edildi.

ÇYDD Zonguldak Şube Başkanı Selma Özbay, rahmetli Genel Başkan Türkan Saylan’ın çok yakın çalışma arkadaşı olan Prof.Dr. Ayşe Yüksel’in değerli bilgi ve tecrübelerini Zonguldaklılara aktaracağını belirterek etkinliği organize eden Zonguldak Çağdaş Gençlik görevlilerine teşekkür etti.

 

Prof. Dr Ayşe Yüksel Kimdir;

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu'dan 1979'da mezun oldu. 1995'te Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'den doçent unvanı aldıktan sonra Prof. Dr Türkan Saylan'la beraber İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalıştı. Cüzzamla savaş mücadelesi veren Türkan Saylan'a yol arkadaşı oldu. Türkan Saylan'la birlikte Van başta olmak üzere Doğu'yu köy köy gezip hastalara yardım eli uzattı. Bugün Arel Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Hemşirelik Bölümü Başkan vekili olarak görev yapmaktadır. ÇYDD'ye yıllarını veren Yüksel ayrıca Türkan Saylan'ın vefatından bu yana Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı'nın başkanıdır.