Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi geçtiğimiz gün iskele bulunan Çiçek kız heykeline yapılan saldırıyı kınadı. Saldırının Cumhuriyetin kurucu iradesine, varlığına ve geleceğe yönelik olduğu kadar sanata, emeğe, ve şehrin birliğine karşı yapıldığını belirten ADD şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 86 yıl önce 26 Ağustos 1931 yılında Ertuğrul Yatıyla geldiği Zonguldak’ta Maden Mühendisleri Lokali yanında yer alan iskeleden karaya çıkmıştır. Zonguldak Belediyesi geçtiğimiz yıl 26 Ağustos tarihinde, Atatürk’ün karşılanması töreninde kendisine çiçek takdim eden Ayten Alper’in heykelinin açılışını gerçekleştirmiş ve Ulu Önderin Zonguldak ziyaretinin anısına bir saygı-anma yerini şehrimize kazandırmıştır.

Atatürk’ü karşılayan kız çocuğu heykeline yapılan saldırı; Cumhuriyetimizin kurucu iradesine, varlığımıza ve geleceğimize yönelik olduğu kadar, sanata, emeğe ve şehrimizin birliğine karşı yapılmış bir eylemdir. Hangi amaçla yapılmış olursa olsun karşılıksız kalmamalı, suçlular bulunup cezalandırılmalıdır. Üstelik olay yerinin, Zonguldak Adliyesi ile Orduevi arasında ve polis lojmanlarının karşısında oluşu durumu daha da üzücü ve vahim hale getirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla birlikte; Irk, dil, din, mezhep, cinsiyet ve siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın eşit yurttaşlık hakkına sahip olmuş vatandaşlar olarak değerlerimize ve geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Bizi birbirimize bağlayan kavramların içini boşaltmaya, değerlerimize saldırmaya kalkanlara hep birlikte tepki vermeliyiz.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak saldırıyı şiddetle kınıyor ve en kısa zamanda bunu yapan kişi ya da kişilerin yakalanıp, cezalandırılmasını istiyoruz.”