ZOKEV  Karaelmas Türk Halk Müziği Topluluğu 20 Haziran Çarşamba günü, 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Zonguldaklılarla buluşuyor.

 

Müzik hayatına Yayla Orta Okulu Veli Topluluğu olarak başlayan ve verdiği üç konser büyük beğeni toplayan Karaelmas Türk Halk Müziği Topluluğu,  Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı çatısı altında ilk konserini  yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz nisan ayında “Ozanlar, Yöreler ve Türkülerimiz” başlıklı konserle ilgi toplayan topluluk, Müzik Öğretmeni Şefleri Şadiye Cırık yönetiminde bir kez daha türkü dostları ile bir araya geliyor. Koro, 20 Haziran Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde vereceği konserde farklı yörelerin türkülerinden oluşan bir repertuvarla sahne alıyor.  Konserde tüm yörelerinden derlenen 19 türkünün 6’sı solo olarak seslendirilirken, 13’üde koro halinde söylenecek.

 

KORİSTLERİN ORTAK YANI TÜMÜNÜN “VELİ” OLMASI

Bu konsere gerek yorum ve gerekse saz ekibinin zenginliği açısından kendine yeni bir boyut kazandıran ZOKEV Karaelmas Türk Halk Müziği Topluluğu, korist çeşitliliği açısından da tam bir mozaik oluşturuyor. Ev kadınından öğretmene, kamu yöneticisinden emekliye 16 kadın ve 5 erkek olmak üzere toplam 21 kişiden oluşan koronun en önemli ortak noktasını ise tümünün “veli” olması oluşturuyor. “Çocuklarının bir araya getirdiği topluluk” olmak gibi kendine özgü bir niteliği de olan koro, solo olarak türkü söyleyecek üyelerini kendi arasında yaptığı demokratik seçimle belirliyor.

 

MÜZİK DÜZENLEMELERİ ŞADİYE CIRIK VE CELAL ABBAS YILMAZ’A AİT

20 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de başlayacak konserin türkü ve müzik düzenlemeleri Şef Şadiye Cırık ve bağlama sanatçısı Celal Abbas Yılmaz tarafından yapılırken, büyük ilgi görmesi beklenen konser, “Türkü Türkü Söyleşir” adını taşıyor.