CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çanakkale, Eceabat Kocatepe'de yapılan, yurt içinden çok sayıda katılımcının iştirak ettiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan “Adalet Kurultayı'na" katıldı.

Adalet ihtiyacının hiç olmadığı kadar öncelik olduğu ülkemizde, Cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı topraklarda Adalet Kurultayının  başladığını söyleyen Milletvekili Turpcu, kurultayın adalet özlemiyle yaşayan, ülkemizdeki adaletsizliklere dair söyleyecek sözü olan herkesin katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi. 

Milletvekili Turpcu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Ülkemizde yaşanan bütün adaletsizliklerin tartışılacağı Adalet Kurultayında ‘mahkemede adalet’, ‘devlette adalet’, ‘seçimde adalet’, ‘geçimde adalet’, ‘inançta adalet’, ‘eğitimde adalet’, ‘yaşamda adalet’, ‘medyada adalet’ başlıkları ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılarla tartışılmaya başlandı. Bugün ikinci gününü gerçekleştirdiğimiz kurultayımız devam ediyor, ülkedeki adaletsizlikle ilgili söyleyecek sözü olan herkes düşüncelerini düzenlenen paneller ve çalıştaylarda da dile getiriyor" dedi. 

Milletvekili Turpcu, Adalet Kurultayı'nın ikinci gününde,  güne saat 06:00'da Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Anzak güçlerine karşı savaşan ve tamamı hayatını kaybeden 57. Alay’ın katettiği yolu adımlayarak başladı. CHP Grubu ve katılımcılar, Kocadere Kamp Mevkii’nden Conkbayırı’na uzanan 5.5 kilometrelik yolu yürüyerek sonlandırdılar. 

57. Alay, Mustafa Kemal Atatürk'ün "ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" dediği hayatlarını bu topraklar için feda eden kahramanların büyük destanı olarak tarihteki yerimizi altın harflerle almıştır.