“Yeni anayasanın faydalı tek bir maddesi yok”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları için 3 Mart Cuma günü Kilimli`de ziyaretlerde bulundu. Bbasın danışmanlığından verilen habere göre İlk olarak Kilimli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Turpcu, burada CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir ve yönetim kurulu üyeleri ile referandum süresince yapılacak çalışmalarla ilgilifikir alışverişinde bulundu, ardından vatandaşlarla bir araya gelerek referandumun içeriğini ve yapılmak istenen değişikliğin neler getireceğini anlattı.

 Kilimli Örgütüyle, referandum için sahaya çıkmadan önce bir araya gelen Turpcu`nun, yürütülecek “hayır” çağrısıyla ilgili öne çıkan satırlarışöyle:

“ÜLKEYE VE HALKA FAYDASI OLAN TEK BİR MADDE DAHİ GÖSTEREMİYORLAR”

 “Yapılması planlanan Anayasa değişikliğinin, ülkeye ve halka en ufak bir faydası olacaktek bir madde dahi gösteremiyorlar. Türkiye'yi güçlendirecek, terörü bitirecek, ekonomiyi ayağakaldıracak, işsizliği bitirecek, üretimiartıracak, dış politikadaki başarısızlığısonlandıracak, tek bir tane bile madde gösteremiyorlar.            Gösteremedikleri için tartışmayı başka mecralara çekmeye çalışıyorlar. Bu teklif, ülkenin herhangi bir sorununu çözmek için değil, bir kişiyi güçlendirmek için sunulmuş bir tekliftir. Kontrol ve denetimden uzak gücün aslında bu güce sahip olacak kişiyi dahi ürkütmesi lazım. Ülkenin içinde bulunduğu bütün sorunlar zaten fiili olarak başkanlık gibi işleyen sistem sebebiyle vardır. Yine kandırılıp sonra `Allah affetsin` denip, konu kapanacak mı?”

 “KİŞİLER GEÇİCİDİR, ÖNEMLİ OLAN ÜLKENİN GELECEĞİDİR”

 “Anayasa değişikliğinin maddelerini konuşmak yerine, 15 yıldır kendileri ülkede tek başına iktidar değillermiş gibi "istikrar" ve "koalisyonların biteceği" sözlerine sığınıyorlar. 15 yıllık tek parti iktidarında, özlemi ‘duyulan’ istikrarı bir türlü yakalayamadıklarını da itiraf ediyorlar. Siyasi iktidar istikrarı tabiki önemlidir ancak daha önemli olan demokratik sistemin istikrarlı olmasıdır.Kişiler geçicidir, önemli olan ülkenin geleceğidir.”

 "SORUNLARI, GETİRMEYE ÇALIŞTIĞINIZ DEĞİŞİKLİĞİN HANGİ MADDELERİ İLE ÇÖZECEKSİNİZ?”

 “Konuşulması, tartışılması, çözülmesi gereken asıl sorunlarımız var. Şimdi AKP`ye sormak lazım. Terörü bitirmeye parlamenter sistem mi engel oluyor? Yoksulluğu, gelir dağılımı eşitsizliğini, işsizliği ortadan kaldırmaya parlamenter sistem mi engel oluyor? Taşeron işçilerin, esnafın, emeklinin sorunlarını çözmenize parlamenter sistem mi engel oluyor? Başkanlık geldiğinde bu dertler bitecek mi? Eğitimde başarısız olmamızın hatta çöküş yaşamamızın nedeni mevcut parlamenter sistem midir? Ülkemizi daha da yukarılara taşıma konusunda mevcut sistem iktidara ne şekilde bir teşkil etmektedir? Asgari ücret ile açlık sınırı veya yoksulluk sınırı karşılaştırması yaptınız mı?

 Köprüden geçmeyen arabaya, havalimanına konmayan uçağa, hastaneye gelmeyen hastaya hazine garantisi verip bunu halkın sırtına yüklediler. Millete küfür eden iş adamlarının ise vergi borçlarını bir çırpıda sildiler. Varlık fonuyla simdi bu iş adamlarını finanse etmek için gelecek kuşakların parası ve güvencesi hiç edilmeye çalışılıyor.”

 “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN 16 NİSAN`DA HAYIR’DA BULUŞACAĞIZ!”

“Adını bile koymakta zorlandıkları, önce `Başkanlık`, sonra `Türk Tip Başkanlık` dedikten sonra tepkilerin önün alamayınca adına `Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi` demeye başladılar. Tutarsız, çelişkilerle dolu, halkın sorunlarını çözmeyle uzaktan yakından ilgisi olmayan,  ülkeye hiç bir faydası olmadığı gibi zararı dokunacak bu teklife işte bütün bu nedenlerde dolayı “Hayır” diyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, kurtuluş savaşımızın lideri Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmeyen yetkileri veremeyiz. Ülkemizin geleceği için 16 Nisan`da Hayır’da buluşacağız!”