CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Referanduma ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçmenlerine seslendi.

Turpcu’nun mesajı şöyle:

“ÜLKEYİ DİPSİZ KUYUYA ATMALARINA İZİN VERMEYELİM ”

“Önümüzde ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir referandum var.

On sekiz maddenin değiştirilmesiyle `Parlamenter Sistemi` bıraktık, `Başkan veya Partili Cumhurbaşkanı ` olarak ismi kamufle edilen  `Yasama, Yürütme ve Yargı’nın` tek kişide toplandığı rejime geçtik demek bu ülkeyi dipsiz kuyuya atmaktır! Buna izin vermeyelim.

AKP kurmayları, referandumu amacından saptırıp `hayır` çıkmasın diye amaca giden her yol mubahtır anlayışıyla süreci yürütmeye çalışmaktadır. Rejim değişikliğinin söz konusu olduğu bir referandumda hala kişiler üzerinden konuşup hedef saptırma peşindeler. Bu algı oyunlarına gelmemeliyiz!”

“BÖLÜNMEKLE VE TERÖRLE TEHDİT EDİLEREK HALK TERBİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“Bu ülkenin bizzat başbakanı tarafından bölünmekle ve terörle tehdit edilerek halkın terbiye edilmeye çalışılmasını, bu tür siyasi ihtirasları tarihimizde ilk defa bu hükümetle yaşıyoruz.

`Başkanlık gelsin, terörün sesi kısılır` nasıl bir açıklamadır? Terör bitirilebiliyorsa neden şimdi bitirilmiyor? Terörle yıllardır mücadele eden, bu uğurda vatan evlatlarını toprağa veren bu halkı nasıl bu şekilde alenen tehdit ediyorsunuz?

`Başkanlık gelmezse ülke bölünür` ne demektir? Madem öyle ülkeyi bölecek bir seçeneği neden ve nasıl referanduma götürüyorsunuz?

Kendi önerdikleri teklife hiçbir mantıklı görüş ortaya koyamayan iktidarın, anayasa değişikliğini halk oylamasına sunup buna `hayır` diyen vatan hainidir demesi ülkenin temeline dinamit koymaktır. Kendi vatandaşını referandumda verdiği oya göre `vatan haini` olarak değerlendiren anlayışa karşı zaten `hayır` demeliyiz. Bu ülkenin hiç bir ferdi vatan sevgisini iktidardakilerden öğrenecek değildir!

Kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist, vatan haini! Ama PKK ile masaya oturan da onlar, FETÖ'ye ülkeyi parsel parsel veren de onlar! IŞİD ve El Nusra başta olmak radikal dinci terör örgütleri Suriye rejimine karşı desteklendi, sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Cenevre’de yavru vatan Kıbrıs’ın geleceği ve sınırları masadayken iktidar görüşmelere katılmadı. Herhalde `Başkanlık` savunması, vatan savunmasından önce geldi.”

“EL BAB’DA 4 VATAN EVLADIMIZI DAHA ŞEHİT VERDİĞİMİZ SAATLERDE ‘MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN GENÇ ASKERLİKTEN MUAF TUTULUR’ DİYE AÇIKLAMA YAPIYORLAR!”

“El Bab'da bugüne kadar 60 vatan evladımız şehit oldu. Dün 5 vatan evladımızı daha El Bab’da şehit verdiğimiz saatlerde Cumhurbaşkanı yeni Anayasaya ilişkin ‘milletvekili seçilen genç askerlikten muaf tutulur’ açıklamasını yapıyordu. Bu konuda yorumu sizlerin vicdanına bırakıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.

Ülkemizin çözülmesi gereken en önemli sorunlarının en başında terör belası gelmektedir. Ne yazık ki son 15 yılda terör zirve yaptı. Diğeri sorunumuz ekonomik krizdir, bu konuda gidişatın aslında herkes farkında. Karaya oturmuş bir ekonomiyi tekrar şeffaf, demokratik denetlenebilir bir parlamenter sistem yüzdürebilir.”

“BU TEKLİF, KİRACININ TAPUYU DA ÜZERİNE YAPMANIZI İSTEMESİNE BENZİYOR”

“Kişileri yasalara uydurmak yerine, yasalar kişilere uydurulmaya çalışılıyor! Her gelen kişiye, ona uygun anayasa yapılamayacağını herkesin iyi bilmesi gerekiyor!

Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ‘evi bedelsiz şekilde otursun diye verdiğiniz kiracının, tapuyu da üzerine yapmanızı istemesine’ benziyor. Bu referandumda oylayacağımız şey çok basit, ülkenin tapusunu bir kişiye verecek miyiz, vermeyecek miyiz?”

 “LİDERİNİZ `EVET` DESE DE SİZ `HAYIR` DEYİN, ÜLKEMİZE HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM!”

“Referandumda biz rejim oylayacağız, isim değil!  Bu oylama Türkiye Cumhuriyetinin sonu gelsin mi, gelmesin mi oylamasıdır, bunun iyi şekilde bilinmesi gerekmektedir.

 `Milliyetçiliği ayaklar altına alan bir partiyiz` diyen AKP ile birlikte MHP`nin bazı kurmaylarının tabanından bağımsız olarak adeta tek başına, ülkemiz adeta cayır cayır yanarken yangına odun taşıdığını görüyoruz.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Anayasa değişikliği oylamalarında hangi oyu verdikleri belli olsun diye AKP`lilere oy pullarını teslim eden MHP vekillerinin kendilerine oy veren seçmenleri ne kadar yaralayıp rencide ettiği ortadadır.

Dünya görüşümüz aynı olmasa da söz konusu vatansa, hürriyetse, ülkemizin geleceği ise, milletin birliği vatanIn bütünlüğü ise, Cumhuriyet ise, Atatürk İlkeleri ise işte bu ortak paydada buluşalım, lideriniz evet dese de siz `hayır` deyin ve ülkemize hep beraber sahip çıkalım!

Çünkü Büyük Önder Atatürk’ten öğrendik ki; `söz konusu vatansa gerisi teferruattır!`

Hatırlayalım, Ülkemizin, Kurtuluş Savaşını verirken parası, silahı hiç bir şeyi yoktu! Fakat özgürlük ve bağımsızlığa inanmış, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş Mustafa Kemal Atatürk gibi lideri ve bu yüce değerler etrafında toplanmış bir halk vardı. Burada verilen mücadele sonrasında halka verilen egemenliği tekrar bir kişiye teslim etmeyelim.”

“BU YETKİLER SÜREKLİ KANDIRILDIK DİYEN ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK KİŞİLERE VERİLEMEZ”

“Yetkinin tek bir kişiye verilemeyeceğini, hele hele Fethullah terör örgütünde kandırıldık, çözüm sürecinde PKK terör örgütü tarafından aldatıldık gibi özrü kabahatinden büyük insanlara hiç verilemeyeceğini çok iyi biliyoruz.

Verdiğimiz mücadele Cumhuriyete sahip çıkma, demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberlik mücadelesidir.”

 

“SOKAĞA İNİP MİLLETE `HAYIR’I` ANLATMAK ORTAK GÖREVİMİZDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

“Bu referandumdan `hayır` çıkarsa, halk bir kez daha `biz de buradayız` diyecektir, `hayır` demekten çekinmeyelim. Aksi durumda `Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir` sözü `Egemenlik Kayıtsız Şartsız Tek Kişinindir` haline gelecektir.

Sokağa inip millete `Hayır’ı` anlatmak ortak görevimizdir diye düşünüyorum.

Bu süreçte, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün  "...milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Bu kadar acı tecrübeler geçiren milletin bundan sonra egemenliği bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır " sözü geleceğimize ışık olsun.”