CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Zonguldak’ın Can Hocası” Can Polat Pamay’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Turpcu`nun basın danışmanlığından yayınladığı mesajı şöyle:

“Zonguldak’a eğitim, öğretim ve spor alanında çok önemli hizmetler veren, gelişmesine büyük katkılar sunan, `Zonguldak’ın Can Hocası`, çok değerli eğitim emekçisi Can Polat Pamay’ı kaybetmemizin derin üzüntüsü içerisindeyim. 

`Zonguldak’ın büyük değeri`ve `eğitimin ulu çınarı`Can Polat Pamay, geleceği aydınlatmak için verdiği yürekliçabasıyla, gerçek bir Cumhuriyet öğretmeni olarak, bilimsel eğitim, aydınlanmadan yana sürdürdüğü mücadelesiyle, hayata geçirdiği düşünceleriyle ve değerli eserleriyle,yetiştirdiği nesillere ışık olmuştur. Can Polat Pamay, “Büyük Önder Atatürk’ün izinde gerçek Cumhuriyet öğretmeni”kavramının en somut örneğiydi bizler için.  

Bu düşüncelerle, çok değerli hocamız Can Polat Pamay`aAllah`tan rahmet, ailesine, yakınlarına, eğitim camiamıza ve tüm Zonguldak halkına başsağlığı diliyorum.”