CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun davetlisi olarak geldiği Devrek'te 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin CHP Örgütüyle bir araya geldi.  

Anayasa değişikliği maddeleri ve bu maddeler üzerine eleştirilerini CHP Devrek örgütüyle paylaşan Bekaroğlu, yapılmak istenen değişikliğin ülkenin demokrasisi ve halkın geleceği üzerinde çok derin yaralar açacağını belirtti. Bu yüzden "hayırda hayır var" dedi.  

Bekaroğlu'nun açıklamasının ardından, anayasa değişikliğine ilişkin parti örgütüyle fikir alışverişinde bulunan Turpcu ve Bekaroğlu, örgütün referandum sürecinde yapacağı saha çalışmaları hakkında da detaylı şekilde görüşlerini bildirdiler.  

Kantarcı'ya geçmiş olsun ziyareti  

Referandum çalışmaları sürerken gelen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın makam odasına yönelik silahlı saldırı haberinin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Perşembe Belde Belediye Başkanı İsmail İnam ve Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Belediye çalışanlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Yapılan saldırıyı lanetleyen CHP Heyeti, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanında olduklarını belirttiler.

 

Yapılan ilk soruşturma sonucu olayın siyasi yanı bulunmadığı, kişisel nedenlerden kaynaklandığı belirtilirken, saldırı nedeniyle yaralanan ve can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğu ifade edildi.