CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çaycuma’ya uzun yıllar eğitim alanında büyük hizmetler eden, Çaycuma’nın hafızalarından Mahir Tekin`in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.

 

Turpcu`nun basın danışmanlığından yayınladığı mesajı şöyle:

 

Türkiye’nin eğitim sisteminde derin bir iz bırakan Köy Enstitüleri’nin birinci dönem mezunu olan ve uzun yıllar İlköğretim Müdürü olarak görev yaptığı Çaycuma’da eğitim alanında aynı şekilde derin bir izler bırakan, eğitimin gelişmesine büyük katkılar sunan, Çaycuma’nın hafızalarından olan Sayın Mahir Tekin`i kaybetmemizin derin üzüntüsü içerisindeyim.

 

Sayın Mahir Tekin, yaptığı hizmetlerle, çizgisiyle ve müstesna kişiliğiyle tüm Çaycuma halkının takdirini kazanmıştır, yaptıkları sayesinde her zaman saygıyla, sevgiyle, takdirle, minnetle anılacaktır.

 

Eğitim alanında verdiği yürekli mücadelesi, laik, bilimsel eğitim ve aydınlanmadan yana sürdürdüğü değerli çabasıyla, çalışkanlığıyla ve azmiyle herkese örnek olan kıymetli eğitimci Mahir Tekin`e Allah`tan rahmet, ailesine, yakınlarına, eğitim camiamıza ve tüm Çaycuma halkına başsağlığı diliyorum.”