Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye taziye ziyaretinde bulundu.

GMİS basın bürosundan verilen habere göre GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ın vefatı nedeniyle üzüntülerini dile getiren Turpçu, “Rahmetli başkanı mücadeleci, emeği, temsil ettiği işçi sınıfının çıkarlarını korumak için gözünü budaktan ayırmayan önder bir sendikacı olarak tanıyorduk. Herkes tarafından da bu böyle biliniyordu. Tamda ülkenin içinde bulunduğu durumda, Zonguldak’ın ve madencinin kendisine ihtiyacı olduğu bir zamanda, aklımızdan dahi geçmeyecek bir şekilde aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun. Eminim ki özellikle maden işçisi olmak üzere emekçiler onu unutmayacak,  adını yaşatacaklardır. Acınızı paylaşıyor, arkadaşımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Acılarını paylaştıkları için Turpçu’ya şükranlarını dile getiren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Arkadaşımızın böyle zamansız, apansızın aramızdan ayrılacağını aklımızın ucundan dahi geçirmiyorduk. Tedavisi devam ederken bile işini ve temsil ettiği maden işçisini yalnız bırakmayan, lügatında istirahat, tatil, dinlenme gibi kelimeleri bulundurmayı sevmeyen bir arkadaşımızdı. Kızılcahamam’da 1000 maden işçisine verdiğimiz Eğitim Seminerlerinde bile daha 2 gün önce ciddi bir ameliyat geçirmesine rağmen madenci arkadaşlarının yanında olmuştu. Böylesine özveri ile işine ve görevine bağlı bir insandı. Kaybı bizi derinden üzdü. Ama onu asla unutmayacak ve verdiğimiz emek mücadelesinde onu asla utandırmayacağız”dedi.

GMİS Genel Merkez ve bazı şube yöneticilerinin de hazır bulunduğu taziye ziyaretine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı  Ebru Uzun, CHP il ve ilçe yöneticileri katıldılar.