AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun müteahhitliğini üstlendiği hastane inşaatının TOKİ tarafından geri alma çalışmalarına başlandığını belirtti

TURPCU’YA ‘TOKİ’ ŞOKU

Turyapı İnşaat tarafından başlatılan ve yüklenici firma sahibi CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun iflas etmesi nedeniyle inşaatı durdurulan Zonguldak 400 İli Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ile olarak TOKİ yeniden ihale hazırlığına girdi.

Yüklenici firmanın bugüne kadar inşaat için harcadığı paranın yanı sıra yüklenici firmanın sözleşme ihlalinden dolayı alacağı cezaların hesaplanmasından sonra çıkan rakam CHP’li Milletvekili Turpcu’ya geri ödenecek. Yüklenici firmanın maddi sıkıntılarından dolayı durdurulan inşaatla ilgili durum değerlendirmesinde bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Tekrar ihaleyle ilgili bir çalışma var ve önümüzdeki günlerde burası tekrar ihaleye çıkılacak. Kalan inşaat devam etmiş olacak” dedi.

“KASTAMONU’DA BİTTİ BİLE”

TOKİ tarafından gerçekleştirilen Zonguldak 400 İli Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ile aynı gün Kastamonu’da da hastane inşaatının ihale edildiğini hatırlatan Karaduman, bugün bakıldığında Kastamonu’da ki hastanenin tamamlandığını fakat Zonguldak’takinin yüklenici firma sorunu nedeniyle bitiremediğini dile getirerek, “Şuanda yüklenici firmanın sıkıntıları var. Hastane inşaatı da yüklenici firmanın sıkıntılarının geçmesi beklendiği için durmuştu. Allah kimsenin başına vermesin ekonomik sıkıntı olduğu zaman bu süre zarfında işler durmuş oluyor. Biz onu bekledik ve şuanda TOKİ’nin çalışması inşaatı yüklenici firmadan geri alıp yeniden ihale yapma yönünde ilerliyor.  Tekrar ihaleyle ilgili bir çalışma var ve önümüzdeki günlerde burası tekrar ihaleye çıkılacak. Kalan inşaat devam etmiş olacak. Tabi bunlar Milletvekilimiz, İl Başkanımız ve TOKİ yetkilileriyle görüşülerek bununla ilgili bir yol haritası belirlenecek. Ondan sonra ihaleyle birlikte inşallah Zonguldak yeni bir hastaneye kavuşmuş olacak.  Aynı gün ihale edilen Kastamonu’da ki hastane bugün tamamlanmış oldu fakat Zonguldak’taki yüklenici firmanın ekonomik sıkıntılarından dolayı inşaat bu kadar aksadı. İnşallah kısa zaman içerisinde inşaatı tamamlayıp Zonguldak’a güzel bir hastane yapacağız” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)