Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transfer olmasıyla gündeme gelen Devrek,  TV8 İnt’te Cumartesi günleri yayınlanan Ekonomi Dünyası programına konuk oldu.

Devrek belediye Başkanı Çetin Bozkurt, çekim ekibine kenti tanıttı. Konuşmasına 14. yüzyıl düşünürü, devlet adamı ve tarihçisi İbn-i Haldun’un “Coğrafya insanın kaderidir” sözünü hatırlatarak başlayan Başkan Bozkurt, "Devrek’in yöresel ürünleri olan, 'Bazlama', 'Baston', 'Beyaz Baklava', 'Simit', 'Cevizli Kömeç'i ekranlara aktardık.  Ekonomi Dünyası yapımcıları ile röportaj yaparak Devrek ve Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdik.

Güler yüzlü, mutlu çocuklar, mutlu anneler kısacası insanları mutlu bir Devrek yaratmak istiyorum. Bütün çabam bu bunun için uğraşıyorum. Devrek geleneği ve kültürü olan bir kent. Bu kültürlerden birisi de bastondur. Baston ilçemizle özdeşleşmiş bir ürünümüz, geçim kaynağımız. İnsanlarımız el emeği göz nuruyla bastonu işleyip ülkemize ve dünyaya satıyorlar. Böylece ilçemize ekonomik girdi sağlanıyor." dedi.

TV8 İnt Ekibi daha sonra, belediye tarafından yapılan Seyir Terası, Çocuk Sokağı, Mesut Özil Tesis ve Egemenlik Parkında çekimler yaptı. (Haber Merkezi)