CHP’nin 1 Mayıs’la ilgili yaptığı açıklamaları televizyon kanalında eleştiren AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’dan cevap gecikmedi.

Uçar’a sosyal medya üzerinden cevap veren Uzun, “Eski meslektaşlarının diktiği bir pantolon paçası kadar faydası olmuş mu memlekete?” diyerek tepkisini sert bir şekilde ortaya koydu.

İşte Uzun’un o paylaşımı;

“AKP Zonguldak Milletvekili Sayın Hamdi Uçar az önce çıktığı canlı yayında, benim Belediye Başkanına yaptığım çağrıya tepki vermiş. “İşçinin alın terini, emeğini kimse politize etmesin. Ama gerçek anlamda 1 Mayıs işçi bayramı olarak kutlanır. Ama bunu sulandırmasınlar, bulandırmasınlar. Politize etmesinler.” demiş.

 

Ayrıca ''CHP ne anlar işçiden, emekçiden siz kim işçinin halinden anlamak kim ''benzeri sözler sarf etmiş,

 

Emeğin Başkentinin milletvekiline bende sorarım o zaman;

Ne yapmış maden işçisi için şimdiye kadar? Mecliste kaç kere Zonguldak maden işçisinden ve şehrimizin sorunlarından bahsetmiş. Hangi yaralı parmağa merhem olmuş?

Kız Meslek Lisesini yıktırmaya çalışmanın dışında hangi faaliyeti biliniyor?

Otoparksız hastane projesine desteği dışında bilinen ne gibi bir yararı oldu bu şehre?

Ne anlatıyor çıkıp sokağa? Vatandaşın hangi derdine çare olmuş?

Hadi her şey bir yana terzi esnafı için tek bir sözü var mı? Şehrimizde az sayıda kalan bu meslek gurubunun sıkıntıları için tek kelam etmiş mi? Eski meslektaşlarının diktiği bir pantolon paçası kadar faydası olmuş mu memlekete?

Eğer Zonguldak için Zonguldak emekçisi için yaptığı tek bir hizmet varsa çıksın açıklasın.

1 Mayıs hakkında ne biliyor orası da şüpheli!!

1 Mayıs Marşı eğer işçinin bayramında okunmayacaksa ne zaman okunmalı acaba? Bu memlekette ömrünü madenlerde tüketen, genç yaşında ciğerlerini feda eden maden işçisinin bayramını  politik sorun olarak görüyor demek ki !

 

Hiç mi sorumluluk hissetmiyorsunuz sayesinde meclise gittiğiniz emekçiye karşı? Bedeni göçük altında ezilen, grizularda yanan bir halk için vicdanınız, merhametiniz  bugün dile gelmiyorsa ne zaman gelecek???

Gencecik yaşında kardeşlerimiz yandığında ''güzel öldüler'' diyen bir zihniyetin elbette tavrı bu olacaktır… Senede bir gün beş dakikalık marşı çok görecektir..

 

Corona virüsü bile gelip önce maden emekçisini, bu kentin insanlarını vurmuştur. Yaralı, kömür tozu yüklü ciğerler taşıyamamıştır bu hastalığı... Zonguldak'ın bugün yaşadığı dram bile titretmemiş bunların yüreğini .....”

Halkın Sesi