Törene Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Uğur Dikenli, Belediye Meclis Üyeleri, Şeref Aydınlı, Faik Mekik ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan ADD Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, “Bu cinayetlerin asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleridir”dedi.

Karademir şöyle konuştu:
     “Bugün Atatürkçü,  Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, laik ve ulusalcı, araştırmacı yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 31. Yılı. Kendisini özlem ve saygıyla anıyoruz. 1990’lı yılların başında Muammer Aksoy’la başlayan Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun ve Uğur Mumcu ile devam eden aydın cinayetleri sürecinin önemli bir planın parçasıydı. Bugün birisi çıkıp hala ‘Cinayetlerin mertçe’ olduğunu söylüyorsa, bilinmelidir ki, aydınların, yazar ve sanatçılarımızın öldürülmesinde de bunların payı büyüktür. Bu cinayetlerin asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleridir.”

Özcan Ulupınar’dan çarpıcı açıklamalar! Özcan Ulupınar’dan çarpıcı açıklamalar!


     Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu’nun insanca bir yaşamı savunduğunu, belirtti. Başkan Bozkurt konuşmasında; “24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu hümanist, eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor.
     Uğur Mumcu, Türk basının en cesur kalemlerindendi. Yolsuzlukların, haksızlıkların, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı tüm odakların üzerine korkmadan gitti. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri halka ulaştırdı. Gerçeğin halka iletilmesinden, hakikatlerin bilinmesinden korkanlar ona kıydılar.
     Uğur Mumcu’yu, Gaffar Okkan’ı kısacası tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyorum”


     Tören sonunda sanatçı Remzi Budak da marşlar çalıp söyledi.

HABER MERKEZİ