Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 7 Mart 1983 tarihinde Zonguldak Armutçuk’ daTürkiye Taşkömürleri Kurumuna ait maden ocağında grizu patlaması nedeniyle meydana gelen kazada yaşamını yitiren 103 madencimizin anısına bir mesaj yayımladı.

Ulupınar basın danışmanlığından yayınladığı mesajında; “Dünyanın en zor mesleklerinden birisi olma özelliği gösteren madencilik sektörü tehlikeli ve riskli bir iş kolu olmakla beraber ülke ekonomisinin de önemli faktörlerindendir.

Zonguldak havzasında bugüne kadar 5 bin civarında madenci hayatını kaybetmiştir. 34 yıl önce yaşanan Kandilli Armutçuk’daki faciada da maalesef  patlama sırasında ocakta bulunan 406 işçiden 103'ünü kaybettik. 

Önceliğimiz emniyet ve güvenli çalışma ortamı olmalıdır. Yaşanan her olaydan birçok ders çıkarılarak tedbirler alınmakta, eğitimler verilmektedir.Mühendisler, idareciler yurt dışına gönderilerek oradaki işletmelerin incelemeleri yapılıp, eksikler ve hatalar düzeltilmektedir.

Yerin altını kendisine mesken edinen madencilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Böylesine üzücü olayları inşallah bundan sonra yaşamamak ümidiyle, vatanına hizmet eden ülke ekonomisini kalkındıran madencilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, bugüne kadar yitirdiğimiz bütün madencilerimize Yüce Allah’ tan rahmet, ailelere, aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.