AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu Devrek, Kozlu, Ereğli, Gökçebey, Gelik, Nebioğlu, Bakacakkadı, Filyos, Ormanlı belediye başkanları, il genel meclis başkanı, üyeleri ve AK Parti ilçe başkanları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tam bir çıkartma yaptı.
Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ nin makamındaki görüşmelerinin ardından basın danışmanlığından yaptığı açıklamada;
“Başkanlar tek tek isteklerini bakanımıza bildirdiler. Çok verimli bir görüşme oldu.Burada bunlara değinecek olursak, bilindiği üzere çevre ve şehircilik bakanlığımızın üstlendiği Devrek ilçemizin 300 öğrencilik kız yurdu inşaatı vardı. Maalesef müteahhit iflas ettiği için yarım kaldı. Buranın tamamlanması hususunda istirhamımız oldu.2015 de Devrek heyelanından sonra rezerv alanının belediyeye geçişi ile ilgili dosyalarının bakanlıkta olduğunu dile getiren Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semerci atık su arıtma tesisi için de yardım talebinde bulundu.Filyos Belediye Başkanımız Ömer Ünal, içme suyu arıtma tesisi için hibe yardımı ve konteynır istedi.Bakanımız da 150 bin TL yardım ve 100 adet konteynırın kendilerine verileceğini söyledi.

Gökçebey Başkanı Vedat Öztürk ve Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol çöp toplama aracı, Bakacakkadı Belde Belediye Başkanımız Sezgin Özdemir de parke taşı talebinde bulundu.

Nebioğlu Belde Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ve Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı Satılmış Gebeş yol süpürme aracı istediler.

Gelik Belde Belediye Başkanı Burhan Sezgin belediyeye vidanjör ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal iller bankasındaki talepleri konusunu bakanımıza arz ettiler.

Ayrıca il özel idaresi içinde Necdet Karaveli çöp toplama aracı ve 100 adet çöp konteynırı talep etti. Elvanpazarcık beldemizi de unutmadık ve başkanın arazöz isteğini kendilerine sunduk.

Bakanımız Sayın Özhaseki talepleri dinleyip not aldıktan sonra, hepsi için gerekli talimatlarını verdi. Gereken incelemelerin yapılarak azami ölçüde bütün belediyelere yardım etmek için imkanlar dahilinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Şimdiden Sayın bakanımızın bize göstermiş olduğu ilgiden ve yardımlarından dolayı teşekkür eder, hükümetimiz ve bakanlığımız tarafından verilecek hizmetlerin Zonguldak’ ımıza ve Zonguldaklılara hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.